A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Криміногенна ситуація, дороги, призов на строкову службу - на апаратній нараді

Дата: 21.09.2016 12:18
Кількість переглядів: 662

У залі райради відбулася апаратна нарада. У нараді взяли участь голова РДА Дмитро Воронін, голова районної ради Владислав Байчас, його заступник Іван Недогибченко, керівники управлінь та відділів РДА, територіальних органів керування, сільські голови.

На порядку денному — криміногенна ситуація в районі, призов громадян на військову службу, підготовка доріг до зими.

Т.в.о. начальника Бориспільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Гудіма доповів, що основна кількість злочинів вчиняються у темну пору доби та в нічний час. Насамперед йдеться про крадіжки. Протягом 2016 року зареєстровано 262 крадіжки приватної власності, з яких розкрито 32, що складає 12,2 %. Найбільше постраждали мешканці с. Гора, с. Вишеньки, с. В.Олександрівка, с. Гнідин, с. Проців, с. Дударків, с. Іванків, с. Любарці, с. Петровське, с. Проліски, Сулимівка, с. Щасливе, с. Чубинське. Крім цього, за 8 місяців 2016 року зареєстровано 10 грабежів. Із них розкрито 3, що складає 30,0 %. Найбільше вчиняються грабежі в таких населених пунктах, як с. Гнідин, с. Щасливе, с. Городище, с. Іванків.

З метою стабілізації оперативної обстановки, недопущення росту злочинності, за словами Андрія Миколайовича, проводилися комплексні оперативно – профілактичні операції «Розшук», «Автомобіль», «Зброя - вибухівка», «Нагляд», «Візит», «Канікули», «Літо - 2016», «Урок», «Мак» та місячник добровільної здачі зброї. За скоєння правопорушень на території району до адміністративної відповідальності було притягнуто 426 осіб.

Заступник військового комісара Бориспільського ОМВК Андрій Зарубін, у свою чергу, доповів про проведення призову на строкову військову службу та показники залучення громадян до контрактної армії. «План на строкову військову службу — 41 особа, із них по району — 20. Призвано 9, що становить 40%. Щодо контрактної служби, то оформлено 34 чоловіки. Це більше 50% запланованого», — зазначив Зарубін. Водночас він додав, що спостерігається низька явка серед строковиків. Офіційно призовна кампанія в Київській області стартує 1 жовтня.

У продовження теми голова адміністрації додав, що питання військової служби перебуватиме на контролі державних органів влади до тих пір, поки триватимуть бойові дії на сході України. Д.Воронін звернувся до сільських голів з проханням взаємодіяти із військоматом. «Поки йде війна на сході, нікуди ми не дінемося, і питання призову та контракту буде постійно на порядку денному. Тому сільські голови мають взаємодіяти із військоматом в цьому напрямі», — зазначив Дмитро Олександрович.

Також він акцентував увагу на контрольних цифрах — показниках плану, що надає міськрайонний військомат. «Минулий місяць ми відпрацювали як одні з найкращих в області та, сподіваюсь, що квартал закриваємо на належному рівні. Але прошу військомат попрацювати з усіма контролюючими органами стосовно того, щоб цифри відповідали дійсності», — зауважив очільник Бориспільщини.

Про стан доріг державного значення загального користування у Бориспільському районі та підготовку їх до експлуатації у осінньо-зимовий період 2016-2017 року доповів Олексій Глушко, генеральний директор ПАТ «Коммунтранс». Олексій Григорович повідомив, що станом на 19 серпня 2016 року підприємство на автомобільних дорогах району виконало роботи на загальну суму близько 7,5 млн. грн., але кошти досі не отримало. Ямковий ремонт відбувся на складних ділянках доріг Бориспіль-Дударків-Рогозів, Любарці-Старе, Головурів-Бориспіль. Протягом найближчих двох тижнів планується зробити суцільне покриття в центрі Воронькова.

Сільські голови висловили власні зауваження щодо першочерговості ремонту доріг. За результатами дискусії, було прийнято рішення створити комісію, запросити куратора Служби автомобільних доріг та здійснити об’їзд району з метою визначення найбільш аварійних ділянок дороги та заплануванні робіт саме в цих місцях.

На питання голови райдержадміністрації щодо розподілу коштів на ремонт доріг Бориспільського та Броварського районів в співвідношенні 20Х80% на користь Броварщини, Олексій Глушко, зокрема, поінформував: «Станом на 19 вересня ПрАТ «Коммунтранс» освоєно 15,3 млн грн. Із них 7,5 млн гривень пішло на ремонт доріг Бориспільського району».
 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано