A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

«Повернемо забуті імена»

Дата: 21.02.2017 11:59
Кількість переглядів: 555

Нещодавно у Гнідинській газеті «Срібна підкова» організаційний комітет Громадської ініціативи «Повернемо забуті імена» розповів про задум спорудити в Гнідині пам’ятник двом односельцям, братам-акторам Лазарю та Йоні Шевченкам, страченим більшовицьким режимом у роки сталінських репресій.Проект уже замовили, а в кузні підприємця з Вишеньок Миколи Григоровича Норця виготовили один з елементів майбутнього пам’ятника – Герб України. Вартість витраченого матеріалу та роботи склала   1 000 грн.  Ще 10 000 грн оргкомітет авансував майстру Артему Немні, щоб він міг придбати камінь і розпочати його обробку.


 


 


 


 


 


 


 


 

А тепер розповімо про надходження благодійних внесків. Символічно, що першим з них стали 500 грн, що надійшли від невідомого благодійника ще на спорудження пам’ятника Юрію Вербицькому, але вже після його відкриття. Тому й залишились невикористаними. Тепер же стали своєрідним місточком, який поєднав вшанування світлої пам’яті борців за незалежну Україну 30-х років минулого століття і звитяжців, що полягли за неї в наші дні.

    Певний символізм є й у тому, що серед перших доброчинців бачимо юних акторів з київського дитячого театру «МХАТИК». Будемо сподіватись, що благородний почин своїх юних колег підхоплять і дорослі актори з провідних театрів України. Думається, що й гнідинці фінансово підтримають проект, адже брати Шевченки були славними синами нашої громади.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано