A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

«Нехай не буде переводу процівському роду»

Дата: 04.09.2017 11:56
Кількість переглядів: 796

Свій День народження відсвяткував напередодні Дня незалежності й славетний Проців. Символічно та історично його відзначили 23 серпня. Цьогоріч «стартували» зі спорту. Футбольний матч зібрав на полі три команди: військової частини села Ревне і господарів – молоді Процева. Дві години запеклої гри визначили переможця, який отримав перехідний кубок голови Всеукраїнського ФСТ «Колос» АПК України Анатолія Усенка. Ним стала команда  військової  частини с. Ревне.

 


 

В рамках святкування проводилася лотерея, власником цінного подарунку міг стати найвитриваліший – той, хто дочекається вечора. Для малечі ж солодка вата та смаколики, атракціони, розважальна програма.

Перші слова вітань, що прозвучали з вуст незмінної ведучої усіх масштабних дійств у Процеві – сільського голови Любові Чешко, були присвячені іменинній Україні. Право підняти синьо-жовтий прапор – символ нашої Незалежності – надали Анатолію Колотуші та Дмитру Волощуку.

Усі, хто зібрався на свято, разом з настоятелем Свято-Михайлівського храму архимандридом отцем Феогностом склали руки в молитві за матір рідну, за народ, за Україну і, звичайно ж, за свій Проців та всіх його жителів.

«Село моє, Богом дарований краю. Сьогодні, як і тисячу років тому, раненько встало сонечко, вмилося ранковою росою, причепурилося, … простягнуло до кожного з нас рученята і сказало: люди, здрастуйте, я люблю вас усіх однаково», ? звучать слова ведучої і налаштовують на по-сімейному тепле свято у дружньому колі рідних, сусідів, знайомих, гостей…

Так, багата процівська земля, але найбільше її багатство – люди. Тож мовою слова і пісні упродовж вечора славили саме їх, тих, хто тут народився, хто мріяв, кохав, щодня розкручував клубок долі своєї. Саме це оспівували у своїх віршах місцеві поети С. Савон, М. Тютюн, В. Іванцов, слова яких нагадала присутнім Л. Чешко.

І ось на сцену під гучні оплески піднімаються почесні жителі – С. Бабенко,  В. Ковтун, К. Костюк, Н. Хмельницька, А. Усенко,  та  гордість села – Н. Ралко,  М. Гольоса та В. Гольоса, М. Тютюн.

Щороку цього дня процівці чекають з нетерпінням, намагаючись ставити перед собою нові завдання й примножувати попередні досягнення. Адже знають: ніщо не залишиться поза увагою сільського голови Любов Чешко. Вона гідно оцінить кожного, хто працює на благо рідного села й намагається зробити його ще прекраснішим і комфортнішим для проживання. Працьовитих і талановитих односельців, як правило, відзначають за кількома номінаціями, цього року їх було 20.

Та перш ніж привітати номінантів, на сцену запросили почесного гостя – переможця вокального конкурсу «Голос України – 7» священика Олександра Клименка, пісні якого не знають меж, кордонів, розлітаються Україною і знаходять відгук у людських серцях.

У номінації «Старійшини» вітали Марію Дмитрівну Гайдук, якій виповнилося 95 років, та Марію Тихонівну Крилач, яка зустріла своє 96-річчя.

80 років виповнилося Паші Євдокимівні Тименко, і все своє свідоме життя вона служила людям. Будучи завідуючою КПП, за мізерну тодішню зарплатню надавала численні побутові послуги. Тож її перемога у номінації «Служіння людям» цілком закономірна.

Слово – могутня зброя, як відомо, воно може і лікувати, і вбивати. Та слова жінки, яку визначено у номінації «Доброта», лише лікують односельців, вселяють віру і надію. Це Марія Іванівна Тютюн.

Село без дітей – це все одно, що ліс без пташок. Від минулорічного Дня села у Процеві народилося 10 діток – тож усі вони відзначені у номінації «Новонароджені».

«Ганна Чубач» - така незвична номінація з’явилася не випадково. Адже ця чудова поетеса, яка видала 80 книг для дітей і написала понад 500 пісень, теж вітала процівців зі святом. Її вірші вражають емоційною напругою поетичного слова і щирим одкровенням душі. Разом з дитячим хором Г. Чубач виконала запальну дитячу пісню «Черепаха Аха-Аха».

«Спеціаліст-педагог» Віталіна Олексіївна Кириченко та «Майстер-педагог» Ліна Михайлівна Розумна протягом багатьох років сіють у дитячих душах розумне, добре, вічне.

50  років крокують поруч, міцно взявшись за руки, Володимир Павлович та Любов Валентинівна Кармази. Усе було в їх подружньому житті – і солодке, і гірке, тож ціну щастя добре знають. Їх номінація – «Золоте весілля».

«Королевою букв» визнано Пашу Свиридівну Шуман. «Підтримка і опора» ? у цій номінації названо нянечок Оксану Федорівну Кузьмічук та Світлану Олександрівну Тименко, які першими після мам беруть рученята діточок своїх односельців.

«Вона, ця жінка, не тільки несе добро, а й смачно підгодовує, і не кого-небудь, а наших діток», - так охарактеризувала Л. Чешко переможницю у номінації «Шеф- кухар» Антоніну Сергіївну  Розумну.

«Людиною року» названо Михайла Михайловича Урсуляка. Немає такої професії, яку б не освоїв цей чоловік. А ще він волонтер і має добре серце, яке завжди відгукується на болі людські.   

«Хай вікна ваші будуть завжди усміхнені, мир, злагода і любов панують у домі», ? прозвучало на адресу переможців у номінації «Входини» Петра та Ірини Кунцьо.

По праву у Процеві пишаються доктором педагогічних наук, професором Володимиром Петровичем Тименком. Тож для нього наступна номінація – «Гордість села».

«Перлинове весілля» у мирі й злагоді відсвяткувало подружжя Сергій Володимирович та Ліна Михайлівна Розумні, яким доля подарувала трьох дітей та чотирьох онуків.

«Кращим округом» визнано округ, яким опікується депутат Ольга Андріївна Іогансон.

Звання «Майстер-умілі руки» удостоєні Наталія Анатоліївна Вернигора, Юра Дубина та Оксана Кияшко.

Окрім уже названих номінацій, були «На варті», «Діти-сироти, допомога інвалідам, постраждалим», «Двір зразкового утримання», «Краща клумба». Усі номінанти отримали  один із цінних подарунків – холодильник, пральну машину, телевізор, мультиварку, електром’ясорубку, мікрохвильову піч, праску, блендер, міксер, ковдри, постільні комплекти тощо, придбані на кошти спонсорів, а також грошові премії та кошти на лікування.

Протягом усього вечора душу односельців звеселяли пісенні композиції Процівського хору, родини Лузанів, тріо Розумних, В. Гавриленко, П. Тютюн, В. Варнавського, С. Пугаченко, В. Лихольота, В. Лященка та Ж. Коваленко, І. Павленко, Т. Коваленко, а також гості з м. Бориспіль хореографічний ансамбль «Міленіум» під керівництвом С. Новодворської, який виконав «Марш барабанщиків», та місцеві танцювальні колективи.

І дарма, що дощ майже не вщухав, вмостившись під парасольками, з концертного майданчика ніхто не йшов – люди ж бо так готувалися й чекали цього дійства.

Та кожне свято рано чи пізно закінчується, залишаються приємні спогади й очікування. Як правило, за лаштунками залишаються ті, хто не мав спокою вдень, недосипав уночі, щоб воно відбулося на вищому рівні. І саме цим людям головний організатор Любов Чешко безмежно вдячна за підтримку і допомогу.


 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано