A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

У районі відзначили учительське свято

Дата: 30.09.2016 11:51
Кількість переглядів: 612

Учительське свято зібрало освітянську еліту Бориспільщини у великій залі районної ради напередодні вихідних. Розділити подію прийшли керівники району – голова РДА Дмитро Воронін, заступник голови райради Іван Недогибченко, працівники відділу освіти райдержадміністрації, навчальних закладів району. Зала стоячи вітала людину цілої епохи, яка присвятила себе не лише вихованню дітей, а й педагогів – Почесного громадянина Бориспільського району Михайла Корніяку. Саме з нього і почали церемонію нагородження кращих освітян: з нагоди 80-річчя від дня народження та вагомий внесок у становлення та розвиток національної педагогіки Михайла Яковича нагородили «Медаллю «Микола Пирогов – попечитель Київського навчального округу».

У відповідь М. Корніяка наголосив:

– Це нагорода тих, хто впродовж 30 років творив історію освіти Бориспільщини. Це нагорода тих, чиї меморіальні дошки сьогодні на стінах десяти шкіл… Їхнім талантом творилася ця історія. Ця нагорода – данина шани вам, учителям. Це ви своєю працею зробили все, аби наш район був і є одним із  кращих в Україні. Це нагорода наших ветеранів-освітян. Я назвав би сотні імен вчителів, десятки імен директорів, які  заслужено могли б отримати цю нагороду. Ця медаль віддається мені на зберігання. Дивлячись на неї, я завжди згадуватиму вас, тих, хто йшов з нами поряд по життю…

Керівники району здоровили мудрих наставників, зауваживши, що районна влада намагається на належному рівні підтримувати освітянську галузь. Цьогорічна бюджетна політика в державі дозволила райдержадміністрації спільно з районною радою зробити чимало для освітян. Почали будуватися й проектуються  заклади освіти: ДНЗ у Гнідині, Вишеньках, Сошникові, школа у Горі. Відремонтували дахи, харчоблоки, спортзали, максимально замінили вікна на енергозберігаючі. Очільники Бориспільщини побажали творчості та натхнення і якби таких урочистих днів, як цей, напередодні Дня вчителя, було більше в їхньому житті.

Раз по раз на святкову сцену піднімалися люди, для яких професія стала стимулом усього життя. А за працю – й шана.

Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України нагородили директора Щасливського НВК Юрія Йовбака, Міністерську Подяку тримала в руках учитель української мови і літератури з Мирного Наталія Лупан, Почесні грамоти Київської обласної ради – для директора Ревнівської ЗОШ Валентини Білощицької, завідуючої ДНЗ с. Гора Ніни Коваль, учителя фізкультури з Воронькова Миколи Подолинного.  Обласні Подяки – для методиста районного будинку дитячої та юнацької творчості Алли Кравчун, та голови районної організації профспілки працівників освіти і науки України Світлани Сьомак. Подякою КОДА відзначили головного спеціаліста районного відділу освіти Наталію Кручко, Грамотою Департаменту освіти і науки КОДА нагороджено методиста районного методкабінету Валентину Мудровську, учителів англійської мови Ніну Гарнагу, української мови і літератури Щасливського НВК Лідію Йовбак, трудового навчання Кучаківської школи ім. гетьмана Івана Сулими Ларису Олешко,.

Віншували своїх колег завідувач районним методичним кабінетом Віктор Кравцов, головний спеціаліст відділу освіти РДА Наталія Кручко та голова районної організації профспілки працівників освіти і науки України Світлана Сьомак.

Дипломи лауреатів районних премій повезли додому:

імені  Надії Суровцової – методист РМК Людмила Бриль та директор Рогозівської школи Тамара Мисловська;

ім. Олександра Устименка – заступники директорів з навчально-виховної роботи: Василь Носулько з Дударкова та Леся Орловська з Мирного;

ім. Софії Белінської – Алла Убога з Вишеньок та методист РМК Тетяна Чигрин;

ім. Івана Кудрі – Нінель Богдан з Щасливого та Олена Полях з Ревного;

ім. Петра Верни – Антоніна Компанець з Дударкова, Валентина Логвин з Великої Олександрівки, Наталія Чабан з Ревного та Володимир Остапець з Щасливого;

ім. Ф. М. Петруся – Валентина Атаман з Кучакова, Галина Білик з Любарець, Олена Голець з Дударкова, Тетяна Гучок з Щасливого, Вікторія Мазуренко з Гнідина, Лола Муха та Галина Шитікова з Старого, Ольга Нечипоренко з Вишеньок, Ольга Руденко з Воронькова, Валентина Рябус з Великої Олександрівки, Олена Смарж з Гори.

Грамотою та іменними годинниками РДА нагороджено Ірину Зленко з Мирного, методиста РМК Валентину Макаренко, Тетяну Олешко з Ревного, Ольгу Ракшу з Великої Олександрівки, Лідію Трикоз з Дударкова, Сергія Ярижка з Вишеньок. Подякою РДА відзначили головного спеціаліста райвідділу освіти Наталію Кручко,

Музичні вітання для своїх наставників дарували вихованці Гірської школи, Великоолександрівської школи мистецтв та ремесел, Щасливського НВК.

…Люди з відкритим серцем і душею відзначали своє професійне свято.. Здавалося, що щире золото їхніх сердець ніколи не постаріє, не потемнішає з часом, адже вони жили й живуть в ногу з днем новим, мислять по-сучасному й залишаються взірцем для всіх нас. Тож дякуємо вам за все.



 

 



 



 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано