A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

МІНІСТР СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ: МІНСОЦПОЛІТИКИ ЗДІЙСНЮВАТИМЕ ПІЛОТНИЙ ПРОЄКТ МОНЕТИЗАЦІЇ «ПАКУНКУ МАЛЮКА»

Дата: 31.07.2020 11:44
Кількість переглядів: 683

Міністерство соціальної політики, на виконання рішення уряду, з 1 вересня розпочинає реалізацію пілотного проєкту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка». Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Міністерка також пояснила, що урядом 29 липня прийнято рішення розпочати з 1 вересня реалізацію пілотного проєкту «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» у 2020-2021 роках.

Зазначений проєкт передбачає такі кроки:

– запровадження цільової грошової компенсаційної виплати замість натуральної допомоги «пакунок малюка» у розмірі 5 тис. гривень;

– забезпечення із залученням АТ «Комерційний банк «ПриватБанк» відкриття громадянам, у яких народилась дитина, рахунку із спеціальним режимом використання та видати їм спеціальну соціальну картку;

– встановлення норми, що батьки дитини можуть звернутися за компенсацією протягом 12 місяців з дати народження дитини та самостійно протягом року витратити кошти грошової компенсації виключно для придбання дитині одягу, взуття, засобів гігієни та догляду, текстилю, іграшок, засобів гігієни для породіль;

– залучення до реалізації пілотного проєкту на договірних засадах закладів роздрібної торгівлі для продажу батькам визначених дитячих товарів та товарів для породіль за спеціальною соціальною карткою.

Лазебна уточнила, що фактично «пакунок малюка» видаватимуть у тих регіонах, де вони є в наявності, а потім, відповідно до прийнятої постанови, за таким алгоритмом: батьки новонароджених звертаються до АТ «КБ «ПриватБанк» для відкриття рахунку, а надалі – до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення батьками подається заява з необхідними документами.

Батьки мають право протягом року самостійно використовувати призначену грошову компенсацію у безготівковій формі на придбання товарів у закладах торгівлі, які долучились до публічного договору про реалізацію пілотного проєкту.

До слова, Кабінет міністрів на засіданні 29 липня прийняв рішення про запровадження виплати 5 тисяч гривень на одного новонародженого замість видачі пакунків малюка.

пакунок малюка


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано