A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

За підтримки Владислава Байчаса берегині району вишиють портрет Павла Чубинського

Дата: 28.02.2017 11:37
Кількість переглядів: 653

У Широкий четвер, четвертий день Масляної, майстрині-вишивальниці Бориспільщини зібралися у Пролісках, аби обговорити новий творчий проект. Нагадаємо, золоті руки  цих жінок сотворили  оберіг громади району – вишитий Великий рушник, який презентували в День святкування 90-річчя Бориспільського району.



 

Тоді райрада підтримали  ініціативу Ольги Малишевської, фінансову ж сторону взяв на себе голова районної ради Владислав Байчас. Талановиті жінки на чолі з головною майстринею виконання проекту Олександрою Суховерською,  педагогом з класу декоративно-ужиткового мистецтва дитячої музичної школи с. Щасливе, перетворювали сіре полотно у справжнісіньке диво. До слова, коли наші вишивальниці повезли цей диво-вивір  до музею народної архітектури та побуту в Пирогово, рушник відразу запримітила делегація з Франції. Французи навіть хотіли купити оберіг. Але їм пояснили, що такий безцінний клаптик родового полотна не продається, бо назавжди знайшов свого господаря – громаду Бориспільщини.

Цього разу знову дежавю. Владислав Байчас перейнявся новою задумкою і поділився нею з майстринями. Проект не менш унікальний – вишитий портрет Павла Чубинського, який має ожити на полотні до  його 180-річчя. Дату відзначатимемо у 2019-му, тож попереду ще два  роки, аби вигаптувати  образ автора українського національного Славеня. На той час планується в районі подія державного масштабу — відкриття музею-садиби П. Чубинського на території Великоолександрівської сільської ради, на місці, де колись було помешкання сім’ї Чубинських. Там і розмістять портрет великого земляка, туди ж перевезуть рушник-оберіг, який наразі милує око у холі районної ради. Поки що все це плани, але мрії, покладені на активну свідомість, мають властивість здійснюватися.

Обговоривши деталі проекту,  берегині запалили свічку, як символ життя. А на столі — головний почастунок Масляної: млинці з найрізноманітнішими начинками, пироги, гречані млинці зі шкварками. Талановиті люди – талановиті в усьому! Як казав один мудрець : талант працює, геній творить…


 

Алла БОГУШ




 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано