A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

У Вороньківській школі відкрився сучасний інформаційний STEM-центр

Дата: 04.09.2017 11:29
Кількість переглядів: 663

1 вересня 2017 року в опорному навчальному закладі «Вороньківська ЗОШ І-ІІІ ступенів» у присутності учнів, батьків, педагогів відкрився сучасний інформаційний STEM-центр. Урочисте відкриття провели сільський голова Яструб Ніна Іванівна та голова батьківського комітету школи Коломієць Любов Василівна.

 

 

 

 





 

 

Абревіатура «STEM» розшифровується як Science (наука), Technology (технології), Engineering (інжиніринг), Mathematics (математика). «STEM-центр» передбачає розробку та впровадження унікальних програм додаткової освіти для школярів на основі STEM-напрямків (STEM (S – science, T – technology – Е-engineering – М-mathematics).

Основна мета «STEM-центру» - створення доступної інтелектуального середовища додаткового навчання, здатної стимулювати у школярів творчий інтерес до інженерної справи, розвиток їх здібностей. STEM-освіта сприяє розвитку інтересу до природничих і технічних дисциплін. Діти на практиці вчаться застосовувати науково-технічні знання в реальному житті, розвивають навички критичного мислення, вчаться вирішувати проблеми і працювати в команді.
В приміщенні школи STEM-центр розташований в єдиному комплексі з шкільною бібліотекою. Мета такого розміщення полягає в тому, щоб дати дитині можливість вибору, в який спосіб отримувати інформацію. Класичний – через книгу або підручник, чи сучасний – через персональний комп’ютер.
Кабінет обладнано сучасними комп’ютерами, які підключені до мережі Інтернет. Центр можна використовувати на уроках інформатики, як читальний зал бібліотеки, як кабінет для технологічних чи інженерних гуртків, як літній технологічний табір, як місце для реалізації спільних проектів з технологічними компаніями.

P.S. Реалізація цього проекту стала можлива завдячуючи клопіткій праці багатьох працівників школи та фінансуванню проекту Вороньківською сільською радою, депутати якої зробили чудовий подарунок школярам до Дня знань – 1 вересня 2017 року. 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано