A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Які електронні послуги можуть отримати українці без жодного візиту до держустанов

Дата: 05.07.2017 11:25
Кількість переглядів: 762

Електронні послуги від держави стали реальністю. Чимало важливих послуг тепер є по-справжньому електронними, без жодного візиту громадян до органів влади.

Українцю, що бажає скористатися електронними послугами, вже є з чого вибирати. Найкорисніші та найважливіші з доступних сьогодні послуг:
реєстрація бізнесу,
призначення допомоги при народженні,
будівельна послуга щодо введення об’єктів в експлуатацію.
 


Серед найбільш популярних електронних послуг також отримання субсидії. Її запровадили у жовтні 2016 року. За цей час кожен десятий громадянин, що звертався за отриманням субсидії, робив це онлайн.

Дуже популярні е-послуги і у сфері земельних відносин. Наприклад, витяги про земельну ділянку або про нормативно-грошову допомогу отримали вже понад 100 тисяч громадян. Понад 1 000 проектів землеустрою погоджено онлайн. Ця послуга мала дуже багато нарікань від громадян, тому було запроваджено “сліпий” розподіл документів на виконавця. Тепер документи, що подані, наприклад, у Дніпрі, можуть попасти на розгляд до Львова. Це дало значний ефект.

Використання електронних послуг замість відвідування держоргану особисто повністю знищує корупційні ризики та зловживання. Такі послуги змінили паперовий процес, а також спростили та оптимізували його завдяки електронній взаємодії державних реєстрів. Надання адмінпослуг в Україні дуже складне та зарегульоване, і головне завдання е-урядування – модернізація цього процесу та підвищення його прозорості. В цьому мають допомогти інформаційні технології.

Хоча всі е-послуги мають різні адреси, отримати їх в більшості випадків можна з одного порталу Мінекономрозвитку – my.gov.ua. На нього поступово інтегрують всі існуючі е-послуги.

Державне агентство з питань електронного урядування України


 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано