A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Перше пленарне засідання восьмої сесії. Продовження буде

Дата: 19.10.2016 11:17
Кількість переглядів: 684

18 жовтня відбулася чергова 8 сесія районної ради. Рішення приймали тридцять народних обранців із 34-ох. Сесію вирішили провести у два етапи з невеликою перервою. Через тиждень депутати продовжать роботу, розглянувши результати роботи Бориспільської місцевої прокуратури, статути КП «Благоустрій» та закладів охорони здоров’я району. Цього ж разу народні обранці затверджували звіт про виконання районного бюджету за 9 місяців, вносили зміни до бюджету й «Програми соціально-економічного та культурного розвитку району на 2016 рік». Затвердили статути – закладів освіти району, дитячої музичної школи с. Щасливе,  КП «Зубр»; технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельних ділянок; список присяжних Бориспільського міськрайонного суду тощо.


 

Понад 9 млн грн – гроші на освіту, медицину, культуру, соцзахист і спорт

Начальник управління фінансів РДА Тамара Матяш поінформувала, що початковий бюджет, що приймався на початку року, було виконано ще в серпні. Бюджетоутворюючий податок – податок на доходи з фізичних осіб, становить 90 відсотків від загальних надходжень.

Перевиконання бюджету за 9 місяців – 9 млн 600 грн. З них освіта отримала 4 млн грн, заклади охорони здоров’я – 4,6 млн грн, управління соцзахисту населення – 345 тис. грн, культура – 254 тис. грн, спорт – 76 тис. грн. Окрім того, приймаються субвенції сільських рад, близько 2,6 млн грн. У липні район отримав субвенцію на соціально-економічний розвиток регіонів у сумі 4 млн 730 тис. грн. Оскільки не було чіткого розмежування цієї субвенції, то лише нині з'явилася можливість проголосувати й спрямувати ці кошти до бюджету з подальшим направленням їх на сільські ради для ремонту доріг: Гірська – 660 тис. 242 грн – вул. Бориспільська; с. Лебедин, вул. Незалежності – 1 млн 157 тис 154 грн; с. Сошників, вул. Зелений гай – 637 тис. 690 грн; с. Рогозів, вул. Калинова – 1млн 225 тис. 158 грн; с. Вишеньки, вул. Садова – 1млн 049 тис. 756 грн. Тепер на сільських сесіях мають прийняти ці кошти до своїх бюджетів і до кінця року освоїти їх.


 

Бюджетні кошти використовують ефективно

Начальник управління економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури РДА Наталія Паніна озвучила доповнення до «Програми соціально-економічного та культурного розвитку району на 2016 рік» в частині будівництва, капітального ремонту об’єктів соціальної сфери. Тож до кінця року додатково буде виділено кошти на утеплення фасаду приміщення ДНЗ у Дударкові, капітальний ремонт ДНЗ «Казка» у Мирному (утеплення фасаду з влаштуванням вхідної групи). У Ревному – на капітальний ремонт медамбулаторії, у Процеві – облаштування спортивного майданчика на території НВО, у Мартусівці – капітальний ремонт фасаду медамбулаторії. У Щасливському НВК – на капітальний ремонт трьох класів та учительської кімнати. Бориспільська ЦРЛ отримає кошти на придбання офтальмологічного обладнання. Голова райради Владислав Байчас та голова РДА Дмитро Воронін внесли роз’яснення щодо розподілу бюджетних коштів.

Відповідно до надходжень було сформовано районний бюджет і під нього планували витрати. У районі спостерігається суттєве зростання бюджетних надходжень – перевиконання бюджету становить в середньому 170%. Комісії спільно з депутатами райради, сільськими головами, директорами шкіл та завідувачами ДНЗ об’їхали всі населені пункти, аби спільно визначити ті об’єкти, які потребують ремонту за рахунок бюджетних коштів. На колегії РДА затвердили цей пріоритетний список. Як було сказано під час засідання, усі роботи й використання коштів під чітким контролем, технічним наглядом, тож запитань не повинно виникати. Бюджетні кошти використовуються ефективно.


 

З 10 жовтня у районі тепло

Житловий комплекс і об’єкти соціальної сфери успішно відкрили опалювальний сезон 10 жовтня. На обласній онлайн-нараді Бориспільський район відзначили як кращий. Звичайно, питання в процесі роботи виникають, адже системи теплопостачання не з нових, однак усе робиться для того, аби в оселях і установах району було тепло.


 

Депутати затвердили список присяжних

Голова постійної комісії з питань гуманітарної сфери Анна Ільчишина озвучила зміни в статутах закладів освіти району, де вноситься лише одна поправка про неприбутковість закладу.

Затвердили депутати й список присяжних Бориспільського міськрайонного суду. Віктор Сайко, голова постійної комісії з питань законності, правопорядку та боротьби з корупцією, побажав новообраним присяжним високо нести честь судді й щоб вони мали якомога менше роботи. Новими присяжними стали: директор Ревнівської школи Валентина Білощицька, менеджер Олександр Бовсуновський, лікар-хірург Вадим Майборода, депутат райради Віталій Тищук, учитель історії Іванківської школи Лідія Угро, завідуюча ДНЗ «Журавлик» с. Кучаків Катерина Дженжебір та депутат райради Анна Ільчишина.

Депутати одноголосно підтримали звернення депутата райради Віталія Гордієнка до Кабміну щодо скасування намірів скорочення видатків на стипендії для студентів ВНЗ у держбюджеті України на 2017 рік.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування