A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Рухаємося до покращення обслуговування траси Київ–Харків?

Дата: 20.01.2017 11:05
Кількість переглядів: 667

Невдовзі на Бориспільщині стартуватиме новий проект Укравтодору. Зокрема, йдеться про ділянку траси Київ–Харків від м. Бориспіль до м. Лубни, утримувати яку, замість відповідних підрозділів Служби автомобільних доріг, буде новообрана компанія. До речі, подібний проект уперше запроваджений на Львівщині, де тендер виграв іноземний підрядник і одразу ж отримав безліч схвальних відгуків від користувачів дороги.

 

 

Як відомо, траса на Лубни пролягає через село Іванків, тож представники Служби автомобільних доріг у Київській області, Управління превентивної діяльності ГУНП в Київській області та компанії «Egis-Ukraina» 17 січня завітали до Іванківської сільської ради, щоб разом із сільським головою Анатолієм Туром обговорити й врахувати побажання та зауваження місцевої громади щодо цієї дороги. Сільський голова, перш за все, подякував Службі автомобільних доріг за реконструкцію 4 км траси Київ–Харків, яка проходить через село Іванків. Він розповів, що проектом реконструкції траси було передбачено тільки ремонт асфальтного полотна, освітлення та встановлення відбійників. Однак за клопотанням сільської ради до проекту було включено додатково дві автобусні зупинки, два надземні переходи та один підземний перехід. Для отримання підрядником додаткового фінансування було докладено чимало зусиль, проведено роботу з визначення земельних ділянок для будівництва та багато інших погоджень. Сільський голова вважає це одним із вагомих досягнень у Бориспільському районі. До того ж усе це робилося задля безпеки життя іванківців. Голова с. Іванків вніс ще декілька нових пропозицій щодо поліпшення обслуговування дороги.

Як розповів інженер-проектувальник компанії «Egis-Ukraina» Костянтин Щербаченко, який займається підготовкою тендерної і проектної документації, утримання дороги включатиме не лише дотримання чистоти дорожнього покриття, а й обочин, стану знаків тощо. За його словами, наразі вони намагаються врахувати побажання всіх місцевих громад, через які проходить траса, аби в майбутньому зробити рух для автомобілістів і пішоходів якомога якіснішим та безпечнішим. Якщо ж виконавець не дотримуватиметься взятих на себе зобов’язань, на нього чекатимуть штрафні санкції.

Ольга Рогач, «ТС»


 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано