A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Відбулася обласна краєзнавча конференція учнівської молоді "Київщина козацька"

Дата: 13.10.2017 11:04
Кількість переглядів: 809

 Традиційно в переддень великого християнського свята 12 жовтня цього року у Кучаківській ЗОШ І-ІІІ ступенів імені гетьмана Івана Сулими відбулася ІІІ обласна історико- краєзнавча конференція «Київщина козацька». До участі у заході були запрошені 130 учасників обласної історико-краєзнавчої експедиції «Київщина козацька», роботи яких стали переможцями районних та міських етапів та були представлені на обласному етапі. Учасники презентували дослідження за напрямами експедиції «Київщина козацька», а саме: «Тема козацтва в українській народній творчості».


 

 

У рамках напряму проводилася пошукова та науково-дослідницька робота щодо вивчення, збору та збереження козацьких пісень, дум, легенд, переказів, казок, ігор, а також художньої вишивки, ткацтва, іконопису, ужиткового та декоративно-прикладного мистецтва на козацьку тематику, пов’язану з історією Київщини.
«Козацькими шляхами Київщини». У рамках напряму краєзнавці висвітлювали пошукову роботу щодо вивчення на території свого району (міста) природних, географічних, історичних об’єктів, пов’язаних з історією козацтва, та ознайомлюють з екскурсійними маршрутами.
«Доба козаччини в історії Київщини». Учасники досліджували історію козацтва на території Київщини (побут, традиції та військове мистецтво, життєвий і бойовий шлях видатних козаків та гетьманів тощо), вивчали роль козацтва у творенні української державності.
«Козацькому роду – нема переводу». Юні краєзнавці збирали інформацію про історію створення, розвитку і діяльності дитячо-юнацьких, молодіжних організацій – осередків козацько-лицарського виховання у Київській області, про їх роль та значення у патріотичному та громадянському вихованні, збереженні та популяризації спадщини українського козацтва.

Конференція стала справжнім святом, розпочав яке Гімн України у виконанні місцевого аматорськогонародного козацького хору «Лебедин»,
Учасників конференції вітали почесні гості:
- Кравцов Віктор Іванович, завідувач методичного кабінету відділу освіти Бориспільської районної державної адміністрації,
- Шевченко Людмила Миколаївна, заступник директора з навчально-виховної роботи КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини»,

- Рондзістий Тарас Іванович, директор Центру Національного Відродження, член ради з питань національної єдності при Президентові України,

- Опанащук Віталій Степанович, Генеральний писар Українського козацтва,

- Шевченко Валерій Володимирович, член Ради Українського козацтва при Київській обласній державній адміністрації,

- Ламаш Сергій Петрович, випускник Кучаківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені гетьмана Івана Сулими, учасник Антитерористичної операції на Сході.
Вже стало доброю традицією саме на урочистостях до дня захисника України приймати до лав козацького братства молоде поповнення. Цьогоріч шкільну козацьку республіку поповнили юні козачата 2-х класів. Їх привітали гості та побажали козацької звитяги, мужності і любові до України. .
Нехай Покрова Пресвятої Богородиці захищає їх від ворожої навали! Цьогорічна конференція ще раз підтвердила силу і звитягу, бойовий дух і козацьке багатство, мудрість і розум, мужність і щедрість, творчість та гумор нашого талановитого народу.
 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано