A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

ДО РІЧНИЦІ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ АВАРІЇ У КИЄВІ ВІДБУДЕТЬСЯ КОНЦЕРТ «ЗОНА…НАТХНЕННЯ»

Дата: 25.04.2018 10:54
Кількість переглядів: 520

26 квітня 2018 року з 19:00 до 23:00 під відкритим небом Києва на Поштовій площі відбудеться шоу-перфоманс «Зона…натхнення» за участю зірок української естради, де можна буде побачити тематичні 3D-інсталяції «Від сьогодні до майбутнього» та тематичний віджеінг.

Під час заходу відбудеться прем’єра постсимфонії Микити Рубченка, що стала саундтреком до короткометражного фільму «Арка» – володаря численних міжнародних нагород та номінацій. Автор вперше після зйомок наживо виконає постсимфонію «Арка» у супроводі Національного академічного оркестру народних інструментів України та Українського етно-симфонічного оркестру.

Особливої атмосфери заходу надасть виступ відомого українського гурту ONUKA, який присвятив тематиці Чорнобиля декілька власних композицій.

Як зазначають організатори шоу – продюсерський центр «ARTCOMB», ідеологічною метою шоу є переосмислення наслідків Чорнобильської катастрофи, демонстрація досягнень України і перспектив розвитку території зони відчуження, відродження її екології.

Захід відбудеться за підтримки Київської міської державної адміністрації та Державного агентства України з управління зоною відчуження (ДАЗВ).

Довідково:
Постсимфонію «Арка» було написано для однойменного короткометражного фільму відомим українським рок-музикантом, автором знаменитої рок-версії Гімну України – Микитою Рубченком у співавторстві з композитором Ярославом Мисиком. Основою для композиції стали звуки кількох унікальних об’єктів зони відчуження: Арки та градирні.

Прем’єру короткометражного фільму «Арка» можна буде побачити 26 квітня одразу на декількох українських телеканалах.

Фільм було повністю знято на території зони відчуження. Підготовка до знімання фільму зайняла два місяці, а знятий він був лише за тиждень. Зйомки проходили в жовтні-листопаді 2016 року під час будівництва захисної арки для зруйнованого 4 енергоблоку ЧАЕС. Концертні кадри було відзнято під Аркою в 300 метрах від об’єкта «Укриття». На час зйомок фільму будівництво Арки не припинялося ні на хвилину. Через три тижні після їх закінчення Арка зайняла своє проектне положення.

За півтора року фільм «Арка» отримав 5 перемог і 18 номінацій на міжнародних кінофестивалях Європи, Америки і Азії. Зокрема, «Арка» стала першим не італійським фільмом, який переміг на Visioni Corte Film Festival в Італії у номінації «Кращий музичний фільм».


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано