A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Бориспільщина відзначила День прапора України

Дата: 23.08.2017 10:42
Кількість переглядів: 701

9.00 23 серпня. На Європейській площі міста зібралася громада Бориспільщини, аби разом відзначити 13-у річницю Дня державного прапора. У вишиванках, прапорах, квітах, з гордістю і пам’яттю в серці шанували земляки святиню нашої держави. Почесне право підняти прапор надали: учаснику бойових дій АТО, старшому сержанту, головному сержанту взводу матеріально-технічного забезпечення механізованого батальйону 128-ї окремої гірсько-пішохідної бригади Юрію Проснякову, Почесному громадянину Борисполя Миколі Стариченку, переможцю Чемпіонату Європи з Теаквандо Юрію Шерстюку, лауреату премії ім.. Павла Чубинського Валентині Устьянцевій.

 

 

 

 З вітальним словом до краян звернулися Анатолій Федорчук, міський голова, Іван Недогибченко, заступник голови Бориспільської районної ради, Ярослав Годунок, секретар міської ради, Сергій Білецький, заступник голови РДА. Від Асоціації учасників АТО Бориспільщини – Юрій Просняков. Анатолій Пасічний, голова Бориспільської міської організації ветеранів України, разом з міським головою  вручили Подяки від командирів військових частин  міста Селідово та батальйону спеціального призначення «Донбас» волонтерам нашого краю.

Хвилиною мовчання згадали тих, хто не повернувся до рідного дому, захищаючи наші кордони – хлопців, які стали Небесною сотнею, хто поліг в зоні АТО, хто більше не побачить синього неба та золотавих степів, кого вже ніколи не побачать рідні

А далі – кульмінація дійства: громада Бориспільщини вирішила подарувати оберіг воїнам АТО. Акція «Прапор України – оберіг для військової родини» стартувала. Розпочали акцію міська та районна влада. Прапор з підписами і побажаннями від А. Федорчука, Я. Годунка, І. Недогибченка та Ю. Проснякова тепер майорітиме на передовій.

Паспорти та пам’ятні подарунки вручили учням загальноосвітніх закладів Бориспільщини, дата народження яких співпадає з відзначенням державного свята. Пісенний дарунок від найменшої учасниці урочистостей Христини Ушицької став справжньою  прикрасою.

Вдячні нащадки поклали живі квіти до пам’ятних знаків та могил  видатним діячам українського державотворення, борцям за незалежність… А ввечері Бориспільщина святкуватиме 26-у річницю Незалежності нашої країни : містяни – на Європейській площі, мешканці району – на території Гірської сільської ради.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано