A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Бачити невидиме: для ЦРЛ придбали сучасне обладнання

Дата: 09.02.2018 10:42
Кількість переглядів: 785

У травматології та нейрохірургії цей прилад – як ще одна пара очей із суперздатністю бачити невидиме. Це диво техніки має назву електронно-оптичний перетворювач, або ЕОП. Він дає змогу не тільки відмовитись від необхідності чекати рентгенівські знімки, а й переконатися, що кожен рух – точний.Бориспільська ЦРЛ отримала ЕОП нещодавно. Профінансувала покупку – районна влада. За кілька тижнів у лікарні вже встигли випробувати новинку: нейрохірурги та травматологи провели низку операцій.

Ідею придбання електрооптичного перетворювача  вже два роки виношував депутат райради, лікар-травматолог Віталій Венгрин. Коли керівники району звернулися до кожного народного обранця, аби ті надали свої пропозиції, що необхідно зробити для округу, то Віталій Вікторович, який є депутатом по Щасливському округу, запевнив, що  сільська рада, за якою закріплений, самодостатня і може собі дозволити вирішувати проблеми будь-якої складності, а от ЕОП для відділення  ЦРЛ вкрай необхідний. Отож завдячуючи позиції і розумінню керівників району прилад придбаний і вже в дії.

 

«Взагалі, ЕОП можна використовувати не тільки у травматології та нейрохірургії, а й у загальній хірургії, гінекології, кардіохірургії, неврології, при політравмі та інших патологіях», — наголосив завідувач травматологічним відділенням Віталій Венгрін, презентуючи «знімки», зроблені на останніх операціях.

 

Медики новинкою цілком задоволені: «Це те, чого нам не вистачало».

 

У свою чергу, головний лікар Бориспільської ЦРЛ Олександр Щур запевнив, що «презентації» нової техніки лише починаються: «ЕОП – це придбання ще грудня 2017 року. Його вартість – 2,5 млн грн. Варто наголосити, що минулого року на нове обладнання було витрачено більше коштів, ніж за 3-4 роки разом узяті. А все завдяки підтримці Бориспільської РДА та Бориспільської райради».

 

Щоправда, для максимальної ефективності роботи ЕОП потрібен ще спеціальний стіл та освітлення, але в лікарні не сумніваються, що район кошти знайде.

 

У підтримці ЦРЛ запевнив і голова РДА Олександр Туренко, який разом із головою районної ради Владиславом Байчасом та його заступником Іваном Недогибченком прийшли на презентацію ЕОП.

 

«Це перші кроки в реформі. Районна рада оголосила 2018-ий – роком медицини. Упевнений, усі переконаються в тому, що влада бачить лікарів і бачить людей», — додав О. Туренко.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано