A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Укравтодор обстежує дороги на предмет ураження

Дата: 05.02.2019 10:34
Кількість переглядів: 410

Державне агентство автомобільних доріг України рекомендувало службам в областях провести обстеження доріг на предмет виникнення ямковості та аварійності і, за умов сприятливої погоди, провести необхідні роботи з усунення дорожніх уражень. Про це йдеться у повідомленні агентства, розміщеному на офіційній сторінці Facebook.

«Через коливання температур та перезволоження дорожнього полотна на дорогах країни почала виникати ямковість. Для забезпечення безпечного проїзду дорогами державного значення в Укравтодорі розпорядилися до 6 лютого службам доріг в областях провести обстеження міжнародних та національних доріг, а з 8 лютого там, де дозволяють погодні умови, розгорнути масштабні роботи з ліквідації ямковості», - йдеться у повідомленні.

У відомстві пояснили, що обсяги ураженості необхідно розмежувати на аварійну ямковість та суцільні руйнування, ліквідація яких буде проводитися локальними картами. Генеральні підрядники, як зазначається, будуть залучені до робіт на об’єктах.

За планом на найбільш проблемних ділянках будуть використовувати холодні асфальтобетонні суміші. Саме тому Укравтодор розпорядився запустити в роботу асфальтобетонні заводи, сформувати на кожній дорозі ремонтні бригади та організувати їх щоденну роботу.

«На дорогах, де аварійна ямковість загрожує безпеці руху, буде встановлено відповідні попереджувальні знаки до завершення робіт. Якість проведення всіх ремонтів контролюватиме ДП «Дорожній контроль якості», - зазначили в агентстві.

Фахівці також звернули увагу на те, що на дорогах, де минулого року проводилися поточні середні, капітальні ремонти, масштабних ушкоджень дорожнього покриття не спостерігається.

«Аварійна ямковість інтенсивно утворюється на дорожньому покритті на тих дорогах, які експлуатуються понад встановлені терміни та давно потребують ремонтів. Через коливання температури повітря, перезволоження дорожнього полотна та інші погодно-кліматичні фактори асфальтобетонне покриття зазнає значних деформацій та руйнувань», - пояснили в Укравтодорі. Там також зазначили, що аварійний ремонт є тимчасовим заходом для забезпечення безпечного руху автотранспорту та захисту дорожнього «одягу» від подальшого руйнування.

Дорожники звернулися до учасників руху з проханням бути уважними у місцях проведення аварійних дорожніх робіт і неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху. «Особливо закликаємо не ігнорувати попереджувальні дорожні знаки, які встановлені на аварійно-небезпечних ділянках автошляхів, та завчасно знижувати швидкість руху», - додали в Укравтодорі.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано