A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ

Дата: 29.12.2016 10:33
Кількість переглядів: 542

Днями голова Громадської ради при Бориспільській райдержадміністрації Михайло Музика провів чергове засідання.

До порядку денного були включені два основні питання: про реалізацію права дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на сімейне виховання та підсумки роботи громадської ради за 2015-2016 роки.

 

 

 

 

Начальник служби у справах дітей та сім’ї Наталія Ралко поінформувала про роботу в рамках районної програми «Назустріч дітям» на 2008-2017 роки (із змінами). Заходи програми передбачають подолання дитячої безпритульності , підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, підтримки родин з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах та сімей з дітьми, які тимчасово переміщені із зони проведення АТО, сімей учасників АТО на території Бориспільського району.

«У районі проживає 9722 дітей віком до 18 років, які потребують особливої уваги з боку держави, — говорить Наталія Миколаївна. — Всі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, отримують соціальну допомогу відповідно до віку: до 6 років — 2456 грн., від 6 до 18 років — 3062 грн. 16 осіб в поточному році отримали одноразову допомогу в сумі 1810 грн. кожному».

Вона додала, що в 2016 році було усиновлено двоє дітей. Усього ж в районі зареєстровано три сім’ї, які вважаються потенційними усиновителями.

У 2015 році отримали квартири 2 сім’ї загиблих учасників АТО, 1 сім’я пораненого. У 2016 році підготовлено та передано до служби у справах дітей обласної державної адміністрації 2 пакети документів на отримання житла сім’ям загиблих, але на даний час змінилась процедура надання житла. Ці повноваження покладено на управління соціального захисту.

Члени Громадської ради обговорили можливості будівництва в районі або надання приміщення для соціального житла дітям-сиротам, які досягли 18-річного віку, та мають створювати власні родини. За результатами обговорень вирішили звернутися до райдержадміністрації з проханням розробити комплексну Програму щодо забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та передбачити фінансування на відповідні заходи. Планується долучити районну раду та сільські ради.

У продовження засідання Михайло Музика підбив підсумки діяльності Громадської ради в період з 2015 по 2016 роки. Рада працювала відповідно до затверджених планів роботи. Протягом звітного періоду відбулось 8 засідань, на яких були розглянуті 20 питань. Зокрема, про спільну роботу органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та громадськості району в питанні активізації волонтерського руху, про зміну тарифів на пасажирські перевезення у районі, про надання медичної допомоги, про стан пенсійного забезпечення, про освітню та культурну галузі, об’єднання територіальних громад та реформи, що відбуваються в нашій державі.

Михайло Гаврилович висловив думку, що в 2017 році варто розширити представництво інститутів громадянського суспільства у складі громадської ради за рахунок представників організації учасників АТО, організацій, які займаються волонтерською діяльністю, благодійних організацій.



 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано