A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Для протидії коронавірусу Київщина має 76 мільйонів гривень

Дата: 19.03.2020 10:20
Кількість переглядів: 359

За ініціативи голови Київської обласної ради Миколи Стариченка сьогодні відбулося 34 позачергове засідання сесії КОР.  Вона проходила в умовах оголошеного в державі карантину. Тому на сесію не було запрошено, як зазвичай, голів районних рад, об’єднаних територіальних громад, міських голів, представників громадськості та засобів масової інформації. А перед самою сесійною залою сьогодні медичні працівники вимірювали  температуру учасникам сесії та проводили дезінфекційні процедури.

 

Нинішня сесія  була зумовлена необхідністю внесення відповідних змін до комплексної обласної програми «Здоров’я Київщини», які б дозволили спрямувати з обласного бюджету 19 мільйонів гривень на придбання засобів індивідуального захисту для медичних працівників. Ідеться про маски, біокостюми, рукавички тощо. Також, відповідно до зазначеної програми, медичні заклади  Київщини можуть  придбати інше необхідне  обладнання, зокрема апарати  штучної вентиляції легень, ще на 57 мільйонів гривень.

Депутати обласної ради підтримали зміни до програми.

Позачергова сесія затвердила й генеральних директорів 13 обласних некомерційних комунальних медичних закладів спеціалізованого рівня, які стали переможцями відповідних конкурсів.

-Щиро дякую всьому депутатському корпусу, обласній державній адміністрації, зокрема тимчасово виконуючому обов’язки голови КОДА Василю Володіну за участь у сесії та оперативність у підготовці  матеріалів, необхідних для проведення сьогоднішнього засідання, - зазначив очільник Київської обласної ради Микола Стариченко. - Ми не мали права зволікати, адже Київщина, як і вся Україна, переживає дуже непрості часи, пов’язані з протидією розповсюдженню епідемії. Здоров’я людей для нас – найголовніший пріоритет.

Під час сесії  було заслухано й інформацію голови Київської обласної  виборчої комісії Юліана Волошина, який повідомив, що згідно з  постановою  № 32 від 06 березня 2020 року, котрій передувало відповідне рішення  Політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»,  відбулося відкликання за народною ініціативою восьми депутатів обласної ради. Їхні місця посіли наступні  представники  партійного списку. Депутати від ВО «Батьківщина» оголосили про створення своєї  фракції в обласній раді.

Також під час сесії депутати обласної ради мали можливість оприлюднити  свої  звернення та заяви.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано