A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Відкриваємо нові горизонти Україна - Данія

Дата: 24.09.2019 10:20
Кількість переглядів: 894

В ОНЗ Щасливський НВК встановилися плідні партнерські зв’язки із освітніми закладами Королівства Данія. Так, 23 вересня відбулася зустріч щасливчан із ректором гімназії Грібсков Крістоффером Хой Сіденіусом.

Гість із Данії разом із дружиною мали змогу побувати на різних уроках. Із семикласниками Крістоффер Хой на уроці фізики, який проводила Надія Володимирівна Торбін, «вивчав» електричний струм за допомогою механічних вольтметра та амперметра та сучасних приладів кабінету Ейнштейна. На уроці хімії Станіслав Олександрович Сушко демонстрував хімічні досліди, які із захопленням відтворювали учні. Учитель математики Тетяна Василівна Гучок майстерно організувала роботу восьмикласників у групах по вивченню ознак паралелограмів. Першокласники вразили гостей на уроці англійської мови, який проводила Тетяна Юріївна Радченко, своїми вміннями спілкування, які вони набули лише за три тижні навчання в школі. Гості були вражені тим, яке оснащення має Щасливська школа, як вправно користуються ним учителі та учні. А головне – які здібності та бажання вчитися мають українські діти!

На наступному етапі зустрічі до щасливчан долучилися керівники інших шкіл Бориспільщини та завідувач РМК відділу освіти управління гуманітарного розвитку Віктор Іванович Кравцов. Було презентовано невелику концертну програму, в якій учні виявили свої вміння не лише гарно навчатися, а й співати та танцювати.

Крістоффер Хой цікаво розповів про освіту Данії та дав вичерпні відповіді на численні запитання учнів та вчителів. Зауважимо, що учні Щасливського НВК не потребували допомоги перекладача для того, щоб спілкуватися з Крістофферем Хойєм. Гість відзначив високий рівень володіння юних щасливчан англійською мовою. А учениця 11 класу Нєчєтова Даша приємно вразила тим, що знає ще й датську мову!

Завершилася зустріч підписанням меморандуму про подальшу співпрацю. Зокрема досягнуто домовленість про обмін школярами. Так, у травні до Щасливого завітає група юних датчан, а в серпні буде нанесено візит-відповідь до Данії. Школярі зможуть тиждень вчитися в школі іншої держави зі своїми однолітками (навчальний рік у Данії починається в серпні!), а принагідно вивчити культуру, історію, традиції, умови життя відповідно на Україні та в Данії.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано