A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Виборчий процес — розпочався

Дата: 24.01.2019 10:20
Кількість переглядів: 393

Відповідно до Постанови Верховної Ради України   від 26 листопада  2018 року №2631-VIII призначено чергові вибори Президента України на неділю,     31 березня 2019 року.

На сьогоднішній день  виборчий процес вже розпочався. Бориспільський район відноситься до одномандатного виборчого округу №98, центром якого є місто Яготин, вул.Незалежності,81.

      Згідно з статтею 31 Закону України “Про вибори Президента України” та Календарним Планом основних організаційних заходів з підготовки                   та проведення чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року, затвердженого Постановою Центальної виборчої комісії від 20.12.2018 року №250 не пізніше, як за вісім днів до дня голосування відділ ведення Державного реєстру виборі передає попередній список виборців та іменні запрошення дільничній виборчій комісії звичайної виборчої дільниці, яка наступного дня після отримання попереднього списку надає його для ознайомлення у приміщенні дільничної виборчої комісії, а також доставляє кожному виборцю іменне запрошення, яким повідомляє про включення виборця до попереднього списку виборців відповідної виборчої дільниці, адресу дільничної виборчої комісію, її номер телефону і розпорядок роботи, а також про час і місце голосування. Виборцям, стосовно яких у списку виборців є відмітка про постійну нездатність пересуватися самостійно, одночасно повідомляється, що їм буде надана можливість проголосувати за місцем перебування.

    Кожен  громадянин має право ознайомитися із списком виборців у приміщенні  відповідної дільничної виборчої комісії та перевірити правильність внесених відомостей. Громадянин має право звернутися до відповідної дільничної виборчої комісії або безпосередньо до відділу ведення Державного реєстру виборців чи суду щодо допущених при складанні попереднього списку виборців неправильностей, у тому числі невключення, неправильного включення або виключення із списку виборців, а також щодо наявності або відсутності відміток про постійну нездатність виборця самостійно пересуватися. Така заява може бути подана не пізніше як за п’ять днів до виборів. Заява, подана після зазаначеного строку, не розглядається.

 

   Відповідно до ч.3 ст.7 Закону України “Про Державний реєстр виборців” за мотивованим зверненням виборця, який має право голосу на відповідних виборах чи реферандумах, відділ ведення Реєстру може тимчасово (на період їх проведення) змінити виборцю місце голосування (виборчу адресу) без зміни його виборчої адреси.

  Тимчасова зміна місця голосування без зміни його виборчої адреси забезпечується на період проведення виборів Президента України, народних депутатів України, всеукраїнського референдуму.

   Положення частини третьої статті 7 вищезазначеного Закону не поширюється на вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад, сільських, селищних, міських голів,місцеві референдуми.

   Заява про тимчасову зміну місця голосування виборця приймається відділом ведення Реєстру:

за вказаним у заяві місцем перебування виборця в день виборів (повторного голосування), референдуму чи місцезнаходженням виборчої дільниці, дільниці для голосування, яку він просить визначити місцем його голосування;

      за виборчою адресою заявника.

У заяві зазначаються ідентифікаційні персональні дані виборця, які однозначно визначають його особу: прізвище, власне ім’я (усі власні імена), по батькові, дата, місце народження та унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (за наявності такої інформації в пред’явленому документі, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України), його виборча адреса, а також мотивування необхідності тимчасової зміни місця голосування та адреса, де він перебуватиме в день виборів (повторного голосування), чи номер виборчої дільниці, яку він просить визначити місцем його голосування, із зазначенням виборчого округу та його номера (за наявності).

До заяви додаються документи (копії документів), які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни виборчої адреси. У разі якщо до заяви додаються копії документів, їх оригінали пред’являються органу ведення Реєстру для перевірки вірності цих копій.

Виборці, виборча адреса яких знаходиться на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, можуть не додавати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця їх голосування.

  Виборці, виборча адреса яких знаходиться на тимчасово окупованих територіях районів, міст, селищ і сіл, їх частин у Донецькій та Луганській областях, межі та перелік яких визначаються Президентом України у порядку, передбаченому Законом України "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях", можуть не додавати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця їх голосування.

 

Під час виборчого процесу виборів Президента України члени окружних виборчих комісій та дільничних виборчих комісій звичайних виборчих дільниць подають заяву до відділу ведення Реєстру за місцезнаходженням відповідної виборчої дільниці або за своєю виборчою адресою не пізніш як за п’ять днів до дня голосування. Члени окружних виборчих комісій включаються до списку виборців на виборчій дільниці, найбільш наближеній до місця знаходження відповідної окружної виборчої комісії. Члени дільничних виборчих комісій включаються до списку виборців на виборчій дільниці, де вони включені до складу виборчої комісії.

До заяви члена виборчої комісії додається копія відповідного посвідчення (оригінал пред’являється відділу ведення Реєстру) або копія рішення про утворення відповідної окружної чи дільничної виборчої комісії/рішення про зміни в складі виборчої комісії.

 Відділ ведення Реєстру сприяє громадянам у визначенні виборчої дільниці (дільниці для голосування) та при поданні ними заяви надає необхідну правову допомогу.

   З метою надання правової допомоги виборцям відділ ведення Реєстру розміщує у спеціально відведеному місці примірний зразок заяви.

  При поданні заяви громадянин пред’являє документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, – паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України (якщо особа нещодавно набула громадянства України). Для громадян України – військовослужбовців документом, який пред’являється відділу ведення Реєстру, також може бути посвідчення військовослужбовця або військовий квиток.

При включенні виборця, якому тимчасово змінено місце голосування, до списку виборців у графі "Примітки" навпроти його прізвища зазначаються номер посвідчення, що підтверджує тимчасову зміну місця голосування виборця, дата його видачі та найменування відділу ведення Реєстру, який його видав.

Виборець, який проживає чи перебуває за межами України, може за власною ініціативою звернутися до відповідної закордонної дипломатичної установи України щодо зміни його виборчої адреси.

 Заява виборця розглядається відділом ведення Реєстру невідкладно, але не раніше дня початку відповідного виборчого процесу та не пізніше ніж за п’ять днів до дня голосування.

 

 Відділ ведення Державного реєстру виборців апарату райдержадміністрації знаходиться за адресою: м.Бориспіль, вул.Київський шлях,74 (праве крило, третій поверх) тел.(04595) 6-07-39, 5-54-95, 5-51-66.

 

З повагою,

Начальник відділу ведення

Державного реєстру виборців                      Наталія Андрощук

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано