A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

З другого пленарного засідання Бориспільської районної ради. На освіту, охорону здоров’я, соціальне забезпечення: депутати вносили зміни до бюджету

Дата: 12.06.2019 10:19
Кількість переглядів: 455

6 червня 30 із 34-ох районних обранців вдруге зібралися на пленарне засідання двадцять дев’ятої сесії райради VII скликання. Головував Владислав Байчас. Ключове питання порядку денного – внесення змін до бюджету.

Під охороною – понад 1300 об’єктів

Начальник Бориспільського міського відділу поліції охорони Олександр Супряга поінформував присутніх про стан боротьби зі злочинністю та підтримку публічної безпеки і порядку. При цьому він зауважив, що загалом в державі спостерігається значне збільшення злочинів, насамперед, майнової спрямованості. Поліція охорони – єдина структура в Україні, працівники якої мають визначені законом права та повноваження на озброєну охорону та застосування владних функцій щодо правопорушення. Поліція охорони є структурним підрозділом Національної поліції України. Наразі в Бориспільському районі залучено два мобільні наряди: з автоматичною і з вогнепальною зброєю. Під охороною знаходяться понад 1300 об’єктів різних форм власності. Переважно це приватні будинки, заклади освіти, релігійні установи, місцевого самоврядування. У травні було відпрацьовано 25 підприємств агропромислового комплексу.

Найбільше тривожних кнопок встановлено в будинках різних форм власності у Великій Олександрівці, Чубинському, Горі, Іванкові, Вишеньках.

Мінімальну пенсію отримують 15% пенсіонерів району

В. о. начальника Бориспільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Тетяна Білорусець доповіла про  пенсійне забезпечення та легалізацію трудових відносин у районі. За її словами, питання надто актуальне, адже стосується не лише пенсіонерів, а, в першу чергу, працююче населення. У районі проживає 14920 пенсіонерів. На 100 працюючих припадає 77 осіб пенсійного віку (середній показник по області 134 особи). Для виплати пенсій минулого року спрямовано близько 436 млн грн. За чотири місяці поточного – 161 млн грн. Мінімальну пенсію отримують 15 відсотків пенсіонерів, пенсію до 2 тис. грн – майже  40 відсотків.

Наразі в органах Пенсійного фонду України триває реорганізація – ліквідовуються об’єднані управління Пенсійного фонду, керуватиме в області одна юридична особа. На місцях функціонуватиме центр з обслуговування громадян, куди входитимуть відділи призначення та виплати пенсій. Для населення, запевняють, ніякого погіршення для отримання пенсійних послуг не буде. Наразі прийом громадян ведеться в трьох пунктах обслуговування – Воронькові, Кучакові та Мирному. Також створено 20 агентських пунктів, тобто  у кожній сільській раді. Запроваджено новий онлайн-сервіс для громадян – SMS- інформування.

На розвиток населених пунктів – 155,1 млн грн

Начальник управління фінансів РДА Тамара Матяш озвучила зміни до бюджету, які неодноразово розглядалися на постійних комісіях та президії районної ради. Вона констатувала, що за результатами звіту, який затвердили на минулому засіданні, є можливість розподілу додаткових коштів за I квартал, а це 25 млн грн, і враховуючи ще два місяці, що минули,  загальна сума розподілу значна – 43 млн грн.

На  управління гуманітарного розвитку спрямовано 10 млн грн. На капітальний ремонт шкіл у  Старому – 1 млн грн, у Вишеньках та Щасливому – відповідно, по 500 тис.; по 1,5 млн грн отримають Гнідин,  Рогозів  та  Глибоке. Решту коштів спрямують  на підготовку навчальних закладів до нового навчального року.

Для управління капітального будівництва проведено як зняття планових призначень, так і встановлено нові призначення по нових об’єктах: у Горі – 10 млн на будівництво школи, Глибокому – 1,5 млн грн на будівництво свердловини на території школи, на капітальний ремонт ДНЗ в Петропавлівському – 1,5 млн грн та 600 тис. для початку тендерних торгів щодо ремонту  інфекційного відділення.

Для управління соцзахисту населення видатки підуть  виключно на забезпечення діяльності  програми «Турбота» в частині депутатських повноважень – 1 млн 800 грн, та  огорожу стаціонарного відділення для одиноких, що в Ревному.

Управління економіки охоплює видатки на охорону здоров’я: призначеннями забезпечується програма роботи невідкладної медичної допомоги, що функціонує в період реформування до кінця року – 500 тис. грн, таку ж суму спрямують на ремонт хірургічного відділення. 800 тис. грн знімається від проведення торгів по мамографу. Загальна сума призначень, що спрямовуватимуться на охорону здоров’я, 1 млн 688 тис грн.

Для успішного початку опалювального сезону на всі бюджетні установи, де є газові котельні, передбачені планові призначення забезпечення датчиками, що передаватимуть електронні показники лічильника до газового господарства. Це обов’язкова вимога, без якої не надаватимуться якісні послуги з газопостачання.

Фінансове управління передало трансферт виключно на соціально-економічний розвиток населених пунктів – 29 млн 900 тис грн. За минулий рік та майже півріччя 2019-го  сільські ради виключно на соціально-економічний розвиток населених пунктів отримали 155,1 млн грн бюджетних коштів.

Призначили, погодили, оголосили про розпуск фракції

Новим директором Бориспільського районного центру первинної медико-санітарної допомоги призначено Анну Ільчишину, уклавши з нею контракт терміном на 5 років. Також погоджено клопотання Вороньківської сільської ради щодо укладання договору сервітуту для забезпечення проїзду по земельній ділянці площею 0,0244 га по вул. Слобідська с. Вороньків згідно з картографічним матеріалом.

Депутати надали згоду на здійснення безоплатної передачі з власності територіальних громад сіл Бориспільського району до територіальної громади Великоолександрівської сільської ради  пам'ятника ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Пам’ятник  було відкрито та побудовано у 2016 році за кошти районного бюджету.

Насамкінець фракція радикальної партії оголосила про свій розпуск у Бориспільській районній раді.

Алла БОГУШ,

директор районного радіомовлення


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано