A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

На Бориспільщині працевлаштовано 11 тимчасово переселених осіб

Дата: 13.09.2016 10:15
Кількість переглядів: 581

 На апаратній нараді в. о. директора Бориспільського міськрайонного центру зайнятості Євгеній Самойленко поінформував про надання соціальних послуг працевлаштування громадян, які вимушено переселені із східних областей України.  За його словами у  цьому році до Бориспільського міськрайонного центру зайнятості звернулися за допомогою у працевлаштуванні не за місцем проживання 27 осіб:  мешканців АР Крим, Донецької та Луганської областей.  Всього на обліку перебувало 55 осіб із числа внутрішньо переміщених осіб, з них 26 -  проживає у Бориспільському районі.  Наразі 11 осіб, з них 5 -  проживає в районі, працевлаштовані за сприянням центру зайнятості . Проходило професійне навчання 6 осіб., з них 2 особи, які проживають на території Бориспільського району, зорієнтовано на відкриття власної справи 1 особу. Станом на 01.09.2016р. на обліку перебувають 10 (2 район) безробітних, яким ведеться пошук роботи.

         Працевлаштування таких громадян ускладнюється низькою мотивацією до постійної зайнятості, відсутністю житла, надією на повернення на своє місце проживання, необхідністю догляду за дітьми, особами похилого віку. Пошук роботи тимчасово переміщених залишається проблематичним, оскільки існує дисбаланс між професіями, за якими шукають роботу, та пропозицією вакансій від роботодавців, рівень оплати за аналогічними посадами на підприємствах у східних областях є значно вищим, ніж на підприємствах міста та району, тому люди не завжди погоджуються на запропоновану їм роботу, а також там де є робота – немає житла (місто), а там де є житло – немає роботи (сільська місцевість).

Наразі в базі даних центру зайнятості зареєстровано 175 актуальних вакансій наданих роботодавцями міста та району, з них тільки 1 роботодавець пропонує житло це - ТОВ «Трест «Бориспільсільбуд» ( муляр, маляр, інженер-проектувальник, водій автотранспортних засобів) .



 



 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано