A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Глава Уряду виступає за внесення змін до Конституції України і закріплення права громад на об’єднання і розвиток територій

Дата: 09.11.2018 10:07
Кількість переглядів: 450

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман виступає за внесення змін до Конституції України, які б остаточно закріпили право громад на об’єднання і визначення розвитку територій. Про це він сказав під час наради, присвяченій питанням перебігу децентралізації в Україні.

«Зараз потрібен новий інструмент продовження децентралізації. Нам потрібно оновити Концепцію реформування місцевого самоврядування, затверджену в 2014 році. І наше завдання – бути ініціатором процесу змін до Конституції в частині розподілу повноважень, субсидіарності тощо», - сказав Прем’єр-міністр.

Глава Уряду запропонував сформувати робочу групу, яка протягом місяця опрацювала б перелік питань, які потрібно вирішити в рамках посилення децентралізації. Серед них – оновлення Концепції реформування місцевого самоврядування, напрацювання змін до Конституції та інших законів, формування нових актів Кабінету Міністрів.

«Я все зроблю для того, аби ніхто не наважувався блокувати процес реформи, - сказав Володимир Гройсман. – Нам потрібно закріпити децентралізацію в Конституції, аби ні у кого не виникало бажання зупинити зміни. Децентралізація – це та реформа, яку люди сприймають, за яку люди борються. Я в 2014 році забезпечив лідерство у впровадженні реформи. Я забезпечу його і зараз».


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано