A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

100 ЛІТ ПРОЖИВ І Є ПРО ЩО ЗГАДАТИ

Дата: 23.10.2020 09:59
Кількість переглядів: 380

Минулого тижня серед бурхливого нашого сьогодення відбулася неординарна подія, яку не можна було не помітити, в житті районної організації ветеранів – 100 років святкував житель с. Гора, учасник бойових дій Другої світової війни Павло Ксенофонтович Ходаніцький.

Того жовтневого дня ювіляру надійшли щирі привітання та подарунки  і від ради ветеранів, і від сільської ради. У відповідь Павло Ксенофонтович подарував гостям оповідь про своє життя. йому є про що згадати.

Народився Павло Ходаніцький на Хмельниччині. Після закінчення середньої школи проходив військову службу в м. Усурійськ, на кордоні з Японією, а 1940 року був направлений у полкову школу під Ленінградом. У 1941-му, з початком війни, школу розформували, а Павло у кровопролитних боях під Ленінградом отримав перше бойове хрещення і важке поранення. Потім було семимісячне лікування в госпіталі під Москвою. А далі фронти, фронти, фронти… Важкі бої за визволення Криму, Прибалтики. Велику Перемогу він зустрів у Румунії. Ось так старшина роти пройшов кривавими дорогами війни і повернувся додому вже у 1946 році. На його святковому піджаку виблискує орден Червоної Зірки та багато бойових медалей – за мужність, відвагу, бойові заслуги перед Батьківщиною.

А в мирні дні – постійна праця без зупину і без відпочинку. Добре знав сільську техніку, був трактористом, ремонтував вози, колеса до них. А ще наш ювілярдовгожитель – гарний тесля. Як доказ, вхідні двері в своїй оселі змайстрував уже в 85 років!

Має Павло Ксенофонтович і щасливу родину: має п’ятеро  дітей, 10 онуків, 13 правнуків, уже є і праправнуки. Мабуть, оце найбільше багатство додає йому і душевного затишку, й сил та здоров’я, і довгих років на радість його родині та всієї бориспільської громади.

Раїса САМОЙЛЕНКО, заступник голови районної організації ветеранів України



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано