A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Круглий стіл «Впровадження Концепції Нова українська школа»: розвиток опорного навчального закладу

Дата: 19.01.2017 09:52
Кількість переглядів: 850

18 січня у опорному навчальному закладі «Ворньківській ЗОШ І-ІІІ ступенів» відбулася зустріч дирекцій Вороньківської опорної школи та філій - Кийлівського НВО і Головурівської ЗОШ (філії з 1 вересня 2017 року) за участі методистів РМК Гриценка Л.Г., Смотріна В.О., Чигрин Т.В. та завідуючого Кравцова В.І.

 

 

Головним питанням була організація якісного освітнього процесу у опорному закладі освіти у ІІ семестрі та в наступному навчальному році. Відповідно до плану роботи РМК психологічною службою району проведені моніторинги: пріоритетів у вивченні навчальних предметів та допрофесійного самовизначення учнів. Результати дозволили внести корективи до організації НВП.

За програмою «Нова українська школа» заклад оновив навчальні кабінети, які радують сучасним дизайном та новітнім технологічним обладнанням. Педагоги школи проходять навчання у КВНЗ КОР «Академія неперервної освіти». Опорний заклад готовий надати якісні освітні послуги.

В ході круглого столу директор ОНЗ «Вороньківська ЗОШ» Марченко С.В. запропонував:
Спільний факультатив з математики для учнів 9-х класів Вороньківської та Головурівської ЗОШ.
Проведення Днів відкритих дверей для учнів, батьків, вчителів, громадськості.

25 січня ОНЗ «Вороньківська ЗОШ» запрошує учнів 4-9 класів Кийлівського НВО на майстер-класи з трудового навчання, фізичної культури, гурткової роботи. Діти виготовлятимуть вироби, познайомляться з колективом учнів та вчителів Вороньківської ЗОШ.

Методисти РМК надали декілька пропозицій щодо організації НВП у цьому навчальному році:
Провести динамічний семінар для учнів 9-их класів Вороньківської та Головурівської ЗОШ з географії (вивчення географії рідного краю) на основі курсів за вибором (наявних в обох школах).
Провести 23 січня 2017 року творчу зустріч вчителів математики Вороньківської, Головурівської ЗОШ, Кийлівського НВО та методистів РМК з питання використання в навчальному процесі інноваційних методів та сучасного обладнання.
Створити спільні виховні проекти, що сприятимуть розбудові школи, як освітньому осередку громади. Провести 15 лютого 2017 року, відповідно до річного плану роботи РМК, семінар «Роль ГАШ як освітнього осередку в розбудові громади» для заступників з ВР шкіл Бориспільського району .

Форостовський А.М., директор Головурівської ЗОШ, запропонував об’єднати проведення гуртків та спортивних секцій (частина учнів Головурівської школи традиційно відвідують заняття у музичній школі, гуртки РБДЮТ та спортивні секції на базі Вороньківської ЗОШ) спільно з проведенням факультативних занять . Директори планують звернутися до відділу освіти щодо організації підвозу учнів в поточному році.

На наступний навчальний рік:

Гриценко Л.Г. запропонував авторські програми, затверджені МОН, для проведення інтегрованих курсів, факультативів для учнів 9-11 класів з фізики, хімії, біології, географії, що є на сьогодні досить актуальним в світлі громадського обговорення проекту Типового навчального плану для 10-11 класів. Вороньківська і Головурівська ЗОШ мають кваліфікований кадровий потенціал, вчителі даних предметів мають вищу кваліфікаційну категорію та педагогічні звання. РМК пропонує проведення циклу занять з підготовки педагогів для викладання варіативних курсів.

Смотрін В.О. запропонував створення центру мобільної допомоги учасникам навчально-виховного процесу (психологічний супровід розвитку, соціально-педагогічний патронаж, корекція розвитку) та поінформував про проведення моніторингу учасників освітнього процесу у навчальних закладах району з метою визначення готовності до змін у освітньому просторі.

Гончарюк Н.І., заступник директора з НВР Головурівської ЗОШ, запропонувала проведення курсів за вибором або факультативів учителями філологами, біології, історії не тільки на базі опорного закладу, а й на базі філії, яка функціонуватиме з 1 вересня.

При попередній комплектації у лютому-березні 2017 року буде переглянуто розподіл навантаження і зайнятість педагогів опорної школи та філій з урахуванням організації діяльності закладу нового типу.


 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано