A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Обмін досвідом в Карпатах

Дата: 20.09.2016 09:45
Кількість переглядів: 620

З метою обміну досвідом з організації якісного навчально-виховного процесу, вивчення впровадження цільових інноваційних проектів, спрямованих на реалізацію нових технологій навчання у закладах освіти в період реформування системи освіти, поглиблення співпраці між педагогічними колективами різних регіонів України 15-17 вересня керівники освітніх установ району за підтримки голови Бориспільської РДА Вороніна Д.О. та голови районної ради Байчаса В.М. провели творчу зустріч із освітянами Яремчанського району Івано-Франківської області.

Делегація директорів Бориспільського району, яку очолив начальник відділу освіти Каськів М.І., та директори Яремчанського району під керівництвом Онутчака І.В. відвідали Ворохтянську ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Завідуючі дошкільних навчальних закладів на чолі з Сьомак С.П. знайомилися з дошкільними установами.

Педагоги району були вражені гостинністю та працелюбністю колег. Гостей привітали творчі колективи школи. Всі були вражені, як педагоги та учні зберігають самобутність та колоритністіь свого краю – Гуцульщини. Кожен навчальний заклад має своє неповторне обличчя, в школах високо цінуються моральні цінності, народні традиції. Педагоги відвідали шкільну капличку, де проводяться молебні за участі місцевого священика.

Дошкільний навчальний заклад «Лісова казка» продемонстрував систему методичної роботи з педагогами, молодими фахівцями, серед яких – двоє молоді чоловіки. В садочку зроблено капітальний ремонт, працюють п’ять вікових груп. Дошкільні навчальні заклади мають басейни, в штат введено посаду інструктора з фізичної культури.

Під час круглого столу керівник освіти Яремчанського міськвиконкому Онутчак Іван Васильович розповів про систему роботи освіти району, проблеми впровадження реформ, специфіку гірського регіону, зауважив, що останнім часом фінансування освіти здійснюється за залишковим принципом. Досвідом роботи поділилися колеги з методкабінету та директори шкіл.

Каськів Микола Ігорович подякував господарям за теплий прийом та детально розповів про структуру і діяльність освітньої галузі району, підтримку та розуміння проблем освітян головою райдержадміністрації Вороніним Д.О. та головою райради Байчасом В.М., наголосив, що освіта району отримала в цьому році майже 22 млн.грн. на підготовку навчальних закладів до нового навчального року, утримання, реконструкцію та добудову деяких установ. Крім того в районі розроблена програма підтримки та захисту педагогічних працівників, яка буде винесена на розгляд сесії районної ради, після чого буде здійснено її фінансування. З багаторічними досягненнями освітян Бориспільщини у навчально-виховній роботі познайомив завідувач методкабінетом Кравцов В.І. Досвідом роботи поділилися директори Йовбак Ю.Ю., Кудько Н.Г., та інші.

Після офіційного завершення круглого столу ще довго продовжувалося спілкування колег із різних регіонів у класах та на території навчального закладу.

По завершенню зустрічі освітян Яремчанського району запросили на Бориспільщину для подальшої співпраці та обміну досвідом.в напрямку навчальної, навчально-методичної, науково-дослідної та виховної роботи.

Делегація освітян району, перебуваючи в такому чудовому краї, відвідала найкращі місця східних Карпат: найвище гірське озеро Несамовите та гору Говерлу, яку здолали в повному складі.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано