A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

В облраді обговорили план об’єднання територіальних громад

Дата: 29.07.2016 09:15
Кількість переглядів: 583

Реформа децентралізації в Україні розпочалась майже два роки тому, але наразі темпи утворення добровільних територіальних громад проходять повільно. Таку думку висловила голова Київської обласної ради Ганна Старикова під час наради щодо змін до перспективного плану формування територій громад Київщини.

«Повільному впровадженню реформи сприяють багато чинників. Зокрема, регіональна специфіка і ментальні особливості. Але завдяки позитивним прикладам, ми можемо провести якісні реформи. Все залежить від нас», - сказала голова облради.

У той же час, Ганна Старикова наголосила,  що є приклад того, як ця реформа реалізовувалась у Франції, Німеччині, Польщі та інших європейських країнах.

«Представники європейської спільноти визнають, що було багато перепон на шляху змін. Але у нас є реальний шанс реалізувати все те найкраще, що дало позитивні наслідки», - сказала Ганна Старикова.

Під час наради велась жвава дискусія навколо того, як спільними зусиллями все ж провести реформу децентралізації в частині добровільного об’єднання громад на Київщині. Представники сільських, селищних та районних рад висловлювали свої думки з приводу перспективного плану, який був прийнятий попереднім скликанням обласної ради. Ганна Старикова запевнила, що обрада затверджуватиме зміни до перспективного плану лише спираючись на думку громади.

«Для обласної ради першочерговим є саме добровільне об’єднання. Ми будемо визначатися щодо внесення змін лише на підставі добровільного рішення і тих алгоритмів, які передбаченні діючим законодавством», - сказала очільниця облради.

Участь в нараді взяли також голова Постійної комісії з питань розвитку місцевого самоврядування, децентралізації та адміністративно-територіального устрою Володимир Удовиченко, перший заступник голови облради Володимир Майбоженко та заступник голови обласної ради Микола Стариченко.

Володимир Удовиченко поінформував присутніх про широкомасштабну акцію «Децентралізаційний марафон», ініційовану Асоціацією міст України. Метою марафону є активізація та стимулювання процесу об’єднання і формування спроможних громад. Також він повідомив, що найближчим часом у всіх районах Київської області та всієї України відбудеться близько 1000 виїзних заходів, які організують регіональні відділення Асоціації. Регіональні консультанти проінформують про переваги децентралізації, роз’яснять процеси та етапи об’єднання громад, проконсультують і допоможуть підготувати необхідні документи та проекти рішень.

Заступник голови обласної ради Микола Стариченко також звернувся до представників місцевого самоврядування Київщини. На його переконання, кожна громада повинна виважено підійти до питання об’єднання, враховуючи інфраструктурні особливості населених пунктів.

 

«Об’єднана громада нестиме відповідальність за всю інфраструктуру, яка є, або яку необхідно створити», - сказав Микола Стариченко.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано