A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Райраду дофінансували, внесли зміни до постійних комісій, відмовили в зміні меж міста Київа

Дата: 23.11.2021 20:45
Кількість переглядів: 687

У вівторок 23 листопада 2021 року відбулась чергова одинадцята сесія депутатів VIII скликання Бориспільської районної ради. На засідання зареєструвалося 32 депутати. Головували в президії Антон Мотрич, голова райради, заступник голови Іван Недогибченко та голова Бориспільської районної державної адміністрації Руслан Дяченко. Також на засіданні були присутні окремі голови територіальних громад та депутат Київської обласної ради Наталія Онопрієнко-Капустіна. Розглянули близько двох десятків проектів рішень. Більшість питань депутати підтримали; одне відхилили, за три не проголосували.

 

ФІНАНСИ

Найбільше питань на цьому засіданні стосувались районного бюджету. Зокрема, затвердили його виконання. Так, за дев’ять місяців цього року маємо перевиконання. Якщо закладали 500 тисяч, то надійшло ще 370. Як повідомила в.о. начальника управління фінансів Бориспільської РДА Людмила Дика, це стало можливим, переважно, за рахунок одноразових надходжень: штрафів, пені та перекидання залишків коштів на рахунках організацій, що ліквідувалися.

Щодо прогнозів на наступний рік, бюджет формуватимуть меншим: у розмірі близько 284 тисячі гривень. Переважно за рахунок власних надходжень від оренди приміщень. На 2023 рік передбачають 307,5 тисяч; на 2024 – 329,4 тисячі гривень. При цьому збільшення йде за рахуном інфляції, а не через розширення джерел фінансування. Навпаки, їх поменшало.

Варто сказати, що останні два місяці Бориспільська районна рада взагалі не отримувала кошти від держави на своє утримання. І така ситуація не тільки на Бориспільщині, але й по всім районним радам. Адже, після поділу на громади, в районних рад відібрали все, передбачивши, що вони мають фінансуватися за рахунок власних коштів та залишків на рахунках, що утворилися на 01.01.2021 року. На практиці цей алгоритм не спрацював.

Тому на цій сесії депутати проголосували, щоб виділити кошти райраді для оплати енергоносіїв, заробітної плати та послуг. Так само були виділені кошти на погашення штрафів розформованих районних рад теперішнього Бориспільського району. А теперішній склад райради має їх погашати.

Є і більш оптимістичні прогнози в питанні фінансування Бориспільської районної ради. В проекті державного бюджету на наступний рік (в першому читанні) депутати Верховної Ради України передбачили Програму, яка має назву «Субвенція на забезпечення окремих видатків районних рад, спрямованих на виконання їх повноважень». Нею передбачено виділення майже 1,3 млн грн., що суттєво полегшить функціонування такого органу самоуправління, як райрада.

Наступний проект рішення – субвенція Переяславській районній раді у розмірі 1,5 млн грн. Із цих коштів мільйон чотириста п’ятдесят тисяч використають на виготовлення проектно-кошторисної документації щодо протиаварійних робіт у дзвіниці Вознесенського собору 1770-1776 років. А п’ятдесят тисяч на проектування вулиці Весела. Присутній на сесії міський голова Переяслава Вячеслав Саулко вніс пропозицію, щоб включили ще одну вулицю, по якій теж необхідно зробити проект. Депутати підтримали як зміни, так і проект рішення загалом.

Жваво обговорили депутати питання щодо змін до рішення Бориспільської районної ради «Про затвердження Програми «Розвиток лісового фонду Бориспільського району на 2021 рік»» (мова йде про ДП «Переяслав-Хмельницький державний агролісгосп»). Натомість депутат Юрій Бобровнік закликав присутніх не голосувати, оскільки підприємство має борг у сумі 350 тисяч гривень, який керівник агролісгоспу обіцяв погасити (так і не зробив цього), тому не варто зараз приймати це рішення. Адже є питання по лісу, по території та роботі підприємства. Скажемо наперед, цей проект рішення не підтримали.

У свою чергу голова Бориспільської ради Антон Мотрич вніс пропозицію створити виїзну комісію, яка має зустрітися з керівництвом ДП «Переяслав-Хмельницький державний агролісгосп» та розібратися в цьому питанні. До складу комісії він запропонував долучитися всім бажаючим. Пропозицію підтримали. На наступну сесію комісія має озвучити висновки та надати рекомендації як діяти в цій ситуації.

ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ

Під час засідання на розгляд депутатів винесли питання про внесення змін як до регламенту роботи районної ради, так і до персонального складу постійних комісій. Зокрема, збільшили кількісний склад постійних комісій. Відтепер туди обиратимуть до 10 депутатів. Нагадаємо, раніше, максимальна кількість становила дев’ять депутатів.

Внесли зміни і до складу постійних комісій. Так, Баженова Тетяна Володимирівна вибула зі складу комісії з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, спорту та туризму. Натомість її включили в комісію з питань земельних відносин, комунальної власності, архітектури, будівництва, інфраструктури та розвитку АПК і відповідних профільних комунальних підприємств.

ЗМІНА МЕЖ МІСТА КИЇВА

Хоч це питання і звучало «Про розгляд Проекту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж міста Київа», в тексті проекту зазначалося про відмову в погодженні цього проекту. Мова йде про 998,4 га земель Золочівської територіальної громади. Проти цього розширення виступає і сільський голова, і представники золочівської громади, і, як показало голосування, депутати районної ради. Зокрема, 27 народних обранці підтримали відмову.

Водночас цим проектом рішення передбачене створення робочої групи із залученням представників Київської міської державної адміністрації, Київської обласної ради, Київської обласної державної адміністрації, Бориспільської районної ради, Золочівської сільської ради. Її завданням буде вирішення питання погодження проекту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж міста Києва в частині межування з територіями Золочівської сільської ради.

ІНШЕ

Відбулися зміни в списку присяжних. Одна особа написала заяву про вихід зі складу присяжних. Таким чином є вільна вакансія, яку можна зайняти за бажанням.

Депутат Бориспільської районної ради Київської області VIII скликання Сіренко Олександр Олександрович написав заяву про дострокове припинення його повноважень як депутата райради. На засіданні депутати підтримали рішення свого колеги одноголосно.

Представники ПП «Європейська солідарність» внесли на розгляд сесії три проекти звернень до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України. Жодне депутати не підтримали.

Як проходило засідання, можна переглянути в нашому
ФОТОЗВІТІ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано