A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Відбулась чергова сесія Бориспільської районної ради

Дата: 19.02.2021 15:12
Кількість переглядів: 751

19 лютого 2021 року під головуванням очільника Бориспільської районної ради Антона Мотрича відбулось засідання чергової 5-ї сесії Бориспільської райради VІІI скликання. Участь у ньому взяв і в.о. голови Бориспільської районної державної адміністрації Руслан Дяченко. Запрошені голови ОТГ Бориспільського району.

 

Після відкриття засідання, присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні, які  загинули цими днями під час Революції Гідності.

 

Розпочалася сесія з оголошення про утворення чотирьох фракцій політичних партій: Радикальної партії Олега Ляшка, головою якої став Андрій Атаманчук, «Опозиційна платформа за життя» - Олександр Братусь, «За майбутнє» – Вадим Марисенко, ВО «Свобода» – Віталій Гордієнко.

 

Після депутати перейшли до обговорення порядку денного.

 

Змінився склад депутатського корпусу районної ради, про що повідомила голова районної ТВК Маріанна Желєзко. Замість депутата Іллі Луціва від політичної партії «Європейська солідарність», депутатом районної ради став Володимир Сонюк.

 

Переважною більшістю голосів депутати підтримали звернення ініціативної групи мешканців Бориспільського району  до правоохоронних органів щодо вжиття необхідних заходів реагування стосовно ситуації, яка склалася в прибережних захисних смугах річки Дніпра Бориспільського району.

 

Депутати заслухали та прийняли до відома звіти про діяльність у 2020 році комунальних підприємств Бориспільської райради: «Благоустрій», «Бориспільрайпроект», «БТІ», «Бориспільська районна аптека», «Зубр». А також прийняли рішення щодо приєднання КП «Бориспільрайпроект» до КП «БТІ». 

 

Значна кількість питань порядку денного стосувалися завершення процедури реорганізації, зокрема: депутати підтримали приєднання Яготинської та Переяслав-Хмельницької районних рад до Бориспільської райради;  також щодо виходу Бориспільської райради із складу Комунальної установи «Трудовий архів Переяслав-Хмельницького району», та питання щодо передачі майна територіальних громад сіл Бориспільського району.

 

Депутати ухвалили й нові районні цільові програми. Серед них – Програма забезпечення Бориспільською районною державною адміністрацією виконання повноважень виконавчої влади та реалізації делегованих Бориспільською районною радою повноважень щодо забезпечення державної політики в бюджетній і соціальній сферах та забезпечення виконання заходів «Програми соціально-економічного розвитку Бориспільського району на 2021 рік»; Програма фінансування, утримання та забезпечення діяльності Переяслав-Хмельницького районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) на 2021 рік; Програма фінансування, утримання та забезпечення діяльності Яготинського районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді на 2021 рік.

Внесли зміни до деяких рішень районної ради, а саме: до рішення Бориспільської районної ради від 24.12.2020 № 47-03-VIІІ «Про районний бюджет  Бориспільського району на 2021 рік»; до рішення від 17.12.2020 № 26-02-VIІІ «Про ліквідацію комунального закладу «Бориспільський районний центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді». 

Також були підтримані зміни до складу постійних комісій Бориспільської районної ради. Відтепер усі питання, які розглядала комісія соціально-економічного розвитку будуть покладені на комісію з питань планування бюджету та фінансів, соціально-економічного та культурного розвитку, інноваційно-інвестиційної політики. Затвердили зміни в штатний розпис виконавчого апарату Бориспільської районної ради.

Крім того, депутати заслухали інформацію від Анни Ільчишиної, головного лікаря Вороньківської дільничої лікарні та депутата Бориспільської райради, щодо вакцинування від Covid-19.

На завершення роботи п’ятої сесії голова райради Антон Мотрич подякував усім депутатам за плідну і конструктивну роботу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано