A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

З сесії Бориспільської районної ради. І ГОЛОВНІ ПИТАННЯ ПОРЯДКУ ДЕННОГО, І РІЗНІ ОДНАКОВО ВАЖЛИВІ ДЛЯ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ РАЙОНУ

Дата: 11.09.2019 13:59
Кількість переглядів: 1346

У вівторок, 10 вересня, на позачергове засідання тридцять другої сесії районної ради прибуло 24 депутати із 34-ох обраних. У роботі сесії взяли участь голова районної ради Владислав Байчас, в. о. голови районної держадміністрації Руслан Садовський, заступник голови райради Іван Недогибченко, заступник голови РДА Сергій Білецький, сільські голови, керівники підприємств, установ та організацій району. На порядку денному два нагальні питання – внесення змін до районного  бюджету та передавання нерухомого майна з комунальної власності територіальних громад сіл району в комунальну власність територіальної громади с. Старе. Обговорили ще кілька нагальних питань, що стосуються життєдіяльності району.

Питання порядку денного

Начальник управління фінансів РДА Тамара Матяш поінформувала, що за результатами восьми місяців поточного року районний бюджет уточнено на 23,6 млн грн. Ці кошти – перевиконання дохідної частини бюджету над плановими показниками. Тож залишки розподілили за цільовим призначенням.

Голова постійної комісії з питань земельних відносин, комунальної власності, будівництва та архітектури Антон Мотрич озвучив проєкт рішення, в якому йшлося про  передачу частини нерухомого майна, що належить територіальним громадам сіл району за адресою: вул. Київський Шлях, 79-в (частина побуткомбінату) та будівлю дитячої поліклініки, що по вул. Гоголя, 2, у власність поки що територіальної громади с. Старе. Депутати одноголосно підтримали рішення. Як далі розпорядяться майном, час покаже.

Також передали автомобіль з балансу КП «Зубр» на баланс КП «Благоустрій».

У різному підготовка до опалювального сезону та…

І. Недогибченко повідомив, що наступне засідання сесії планують провести в середині жовтня. На ньому заслухають питання про стан об’єктів житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період.

Комерційна структура, що надавала послуги з теплопостачання, припинила свою роботу на теренах району. На зміну їй прийшло дві приватні. Вже неодноразово керівники району мали зустрічі з суб’єктами господарювання. Наразі найбільшу тривогу викликає надання послуг у Петропавлівському, де до котельні приєднано два житлові будинки – гуртожиток і «гостинка». Мешканці цих будинків вчасно не розраховуються за надані послуги, тож є заборгованість. Також теплотраси мають певну протяжність – а це досить  велика втрата тепла. Ситуація з теплотрасами непроста і в Сеньківці. У перспективі потрібно  зменшити кількість суб’єктів, які отримують тепло від центральних котелень.

Що стосується тарифів. Тарифна альтернатива формується на 10 відсотків нижче, ніж відповідний тариф на газ. Ціна на газ має бути зменшена, то, звісно, ті котельні, які працюють на газу, у виграші, ніж ті, які перейшли на альтернативний вид палива. Тож кожен районний депутат має володіти ситуацією: яким чином отримуватимуть тепло заклади освіти, охорони здоров’я, культури в «його» населеному пункті.

…об’єднання громад

Наразі гостро стоїть питання децентралізації, оскільки місцеві вибори у жовтні 2020 року відбудуться до нових утворених об’єднаних громад.

З цього питання поінформував І. Недогибченко: « Ми читали про дві громади і запити були з Міністерства  щодо Бориспільської і Вороньківської. У Кабміні на карті намальовано їх три – Бориспільська, Вороньківська і Мирненська. Останній варіант, що розробила обласна адміністрація, це аж 5 громад – Бориспільська, Вороньківська, Мирненська, Золочівська і Щасливська. Який шлях оберемо? На рівні області процеси будуть досить жваво обговорюватись, але в Міністерстві, яке займається цими питаннями, запевнили, що Кабмін має відмовитись від добровільного об’єднання громад. Адже 70 відсотків громад, які вже утворені на теренах держави – дотаційні і лише 30 – самодостатні. Тому об’єднання громад проводитимуть виходячи з того, що кожна громада має бути самодостатньою. Ми повинні бути готові до того, що структуру району буде змінено, і ці процеси ніхто не загальмує, а їх лише прискорюватимуть».

Алла БОГУШ,

директор районного радіомовлення


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано