A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Ремонт ББЛІЛ за 156 мільйонів

Дата: 16.07.2020 13:41
Кількість переглядів: 934

Наближається до завершення реконструкція Бориспільської багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування. Роботи на більшості об’єктів — на фінішній прямій. Фахівці підраховують вартість, а чиновники всіх рівнів розпочали піар-компанію на капремонті. Про підсумки зробленого і ціну питання великого ремонту «Вісті» говорили з головою Бориспільської районної ради Владиславом Байчасом та директором ББЛІЛ Олександром Щуром.

Хто контролює і фінансує оновлення ББЛІЛ

Ремонтні роботи в лікарні добігають кінця, а представники Київської ОДА та Кабінету міністрів регулярно відвідують Бориспіль. І якщо присутність голови КОДА ще можна зрозуміти (область виділила 26,5 млн грн на фасадні роботи), то Кабмін не виділив на об’єкт ні копійки. Фінансування ремонту повністю лягло на районний та міський бюджети.

Пряма мова Владислава Байчаса: «Нам було важко виділяти велику суму коштів на ремонт лікарні. Від карантину бюджет району постраждав набагато більше, ніж міський. Лише через зупинку аеропорту ми недоотримали понад 100 млн грн. Проте ми віднайшли кошти і перераховували їх вчасно, як і місто».

Пряма мова Олександа Щура: «Усі роботи йдуть за планом. Дещо відстаємо з ремонтом пологового відділення через те, що тендер виграла недобросовісна фірма. Тому ремонт розпочався пізніше, але зараз роботи йдуть повним ходом і до листопада повинні бути завершені».

Державницька позиція

Те, що левова частка фінансування ремонтних робіт лягла на районний бюджет, не здивувало сільських голів та депутатів райради. Вони взяли на себе фінансування, адже лікарнею і далі будуть користуватися більшість мешканців району.

Пряма мова Владислава Байчаса: «Сільські голови мали право витратити ці фінансові ресурси на свої села. Адже там теж необхідно ремонтувати та утеплювати і школи, і садочки. Проте вони, як і депутати райради, виявили державницьку позицію та підтримали ремонт лікарні. Хоча підкреслю: лікарня, швидше за все, залишиться в Бориспільській ОТГ. Звісно, мешканці інших сіл району також будуть користуватися межзакладом, але на яких умовах – ще вирішується. Виходить, що сільські голови фактично за рахунок своїх сільрад дарують майбутній Бориспільській громаді оновлену лікарню. Тому шкода, що про їхню участь у фінансуванні ремонту ББЛІЛ ніхто не згадує ні на обласному, ні на державному рівнях».

Висока якість робіт

Якість ремонтних робіт контролюється, на об’єкті працює технагляд. За ремонтом стежать представники районної та міської влади, керівництво лікарні.

Пряма мова Олександа Щура: «Ми оперативно доводимо до підрядників зауваження та претензії, які виникають. Будівельники йдуть назустріч по всіх питаннях».

Пряма мова Владислава Байчаса: «Варто відзначити підрядну організацію, яка працює у спеку цілий день, в масках, роботи виконуються якісно. Компанія часто розпочинає роботи, не чекаючи фінансування».

Яке майбутнє оновленої лікарні?

Децентралізація в Україні виходить на фінішну пряму. Зараз ББЛІЛ фінансується в тому числі і з районного бюджету. Минулого року райрада виділила на КП «ББЛІЛ» 62 млн грн. На часі — медична реформа вторинної ланки медицини. Запитання — яке майбутнє у ББЛІЛ?

Пряма мова Олександа Щура: «Медзаклад повинен заробляти. До 2021 року лікарні будуть компенсуватися комунальні витрати, а потім це припиниться. Головний напрямок роботи — програма державних медичних гарантій, а також просування платних медичних послуг. У нашої лікарні є всі шанси стати фінансово незалежною і заробляти кошти на модернізацію. Це і ремонт кардіології, операційної, приміщення для встановлення ангіографа, оновлення реанімаційного відділення, будівництво приміщення для терапевтичного відділення».

За матеріалами сайту газети "Вісті. Інформація. Реклама" 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано