A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

«Скарби Писарської гори» у Головурові

Дата: 02.10.2018 12:48
Кількість переглядів: 1127

Днями  головурівці відзначали 90-річчя своєї малої батьківщини. Подарунком до Дня народження  села став  літературно-мистецький , краєзнавчий альманах «Скарби Писарської гори».  Підтримав ідею народження унікального видання   Микола Чуй, Головурівський сільський голова, головним редактором і упорядником книги є   Володимир Литвин, член Національної спілки письменників України, член Національної спілки краєзнавців України . До речі, лише за цей ювілейний рік( 7 жовтня Володимир Миколайович  буде відзначати своє 60-річчя)це вже 12-й доробок  талановитого головурівця.  Матеріали, вміщені в альманасі, стосуються сіл Головурова, Кийлова, Рудякова, Гусинців, тобто того регіону,  який належить до Головурівської сільської ради. Адже багато нинішніх головурівців колись були рудяківцями або ж гусинчами - села опинились на дні  Канівського моря, а головурівська земля прихистила людей і стала другою батьківщиною.

«Коли я, як  упорядник, заглибився в матеріал, аби укласти таку книгу, що містить поезію, прозу, публіцистику, наукові та краєзнавчі дослідження, фото, то побачив який могутній, творчий потенціал живе в нашому народі, нашому селі. Кожен українець має заявити про те, що ми були, є і завжди будемо.  А нам залишається виконати заповіт великого Тараса Шевченка, який писав: Прочитайте знову/ Тую славу. Та читайте/Од слова до слова,/Не минайте ані титли,/Ніже тії коми…

Адже таким чином ми можемо повернути генетичну пам’ять, де є місце гордості, гідності, патріотизму і любові до рідної землі», - мовить В. Литвин.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано