A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

ОСТАННЄ ПЛЕНАРНЕ ЗАСІДАННЯ ЦЬОГО РОКУ: РАЙОННИЙ БЮДЖЕТ УХВАЛЕНО, НОВІ НОРМИ ХАРЧУВАННЯ ЗАТВЕРДЖЕНО, КЕРІВНИКІВ ПРИЗНАЧЕНО, РАДІО ВІДКЛЮЧЕНО

Дата: 11.12.2019 10:40
Кількість переглядів: 1294

5 грудня відбулося останнє цього року пленарне засідання тридцять четвертої сесії районної ради. Рішення приймали 24 районні обранці із 34-ох. Активну участь у прийнятті надважливих рішень взяли голова Бориспільської районної ради Владислав Байчас, його заступник Іван Недогибченко, в. о. голови Бориспільської РДА Руслан Садовський, сільські голови, керівники установ, підприємств та організацій району.

Харчування –за новими нормами

Встановлено нові норми вартості харчування для бюджетних установ на прийдешній 2020 рік. Тепер у закладах дошкільної освіти для дітей від 1-го до 3 років вартість становитиме 43,97 грн, від 3 до 6 – 67,44 грн. У закладах загальної середньої освіти для одноразового харчування учнів від 6 і старше – 23,71 грн. Встановлено на три місяці 2020 року норми харчування для стаціонарних відділень лікарні – 60,71 грн на одну особу, для відділення районного терцентру соціального обслуговування – 85,48 грн.

Також затверджено перелік категорій дітей закладів дошкільної та загальної середньої освіти району, які мають право на безкоштовне харчування: це діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування; діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах; діти із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»; діти учасників АТО; діти із багатодітних та малозабезпечених сімей, які потребують соціальної підтримки.

Бюджет-2020 прийнято

Депутати затвердили низку районних цільових програм на 2020-2022 роки та головну програму – Програму соціально-економічного та культурного розвитку Бориспільського району.

На сесії затвердили головний фінансовий документ, за яким житиме район у 2020 році. Начальник управління фінансів Тамара Матяш поінформувала, що район приймає доходи в сумі 848 млн грн без трансфертів по субсидіях та пільгах населенню (їх наразі «піднято» на обласний рівень). Резервний фонд –  6 млн 200 тис. грн. Фонд заробітної плати – 377 млн грн, це фактично 60 відсотків від загального бюджету. Він розрахований, виходячи з мінімальної заробітної плати 4 тис. 273 грн. Середня заробітна плата по галузях становить 8-10 тис. грн. Реверсна дотація (вилучення з бюджету) становить 154 млн грн – це рекордна цифра.

«У початковому бюджеті плануємо майже 110 млн грн бюджету розвитку, до якого включено всі перехідні об’єкти районної лікарні та Гірська школа, аби не переривати там ремонтні та будівельні роботи», – наголосила Т. Матяш

На запитання : «Якщо найближчим часом у районі створиться нова громада, то що буде з бюджетом?» – присутні отримали відповідь: « Бюджет буде, і вистачить коштів покрити всі видатки. Усі бюджетні установи будуть забезпечені й функціонуватимуть на рівні, а то й краще, ніж цього року».

Що стосується охорони здоров’я, то ця галузь у районі представлена ББЛІЛ (колишня центральна районна лікарня) та районним центром первинної медико-санітарної допомоги. Уже майже рік центр знаходиться на стадії договірних відносин з Національним агентством охорони здоров’я. З 1 квітня чекає на вторинний рівень медичної допомоги і ББЛІЛ.

«Перший квартал вони утримуватимуться за рахунок медичної субвенції з державного бюджету, а з 1 квітня переходять на договірні відносини з Національним агентством охорони здоров’я. Можливо, знадобиться деякий час, аби підтримати нашу медичну установу за рахунок районного бюджету», – підкреслила начальник управління фінансів.

ББЛІЛ переходить у другу стадію медичної реформи, де не може бути терапевтичних відділень (дільничних лікарень ). Тому на базі Любарецької дільничної лікарні буде створено відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання Бориспільського районного територіального центру соціального обслуговування № 2 (перше знаходиться у Ревному) Для його функціонування закладено фінансування у сумі 3,5 млн грн. На базі відділення у Ревному буде створено додаткове платне відділення, де обслуговуватимуть одиноких пристарілих з інших районів.

До районного бюджету включать трансферт, який буде передано з міського бюджету на завершення перехідного об’єкту – пологового будинку, який місто зобов’язалося відремонтувати.

Нові керівники в освітній галузі

Призначено трьох нових керівників освітніх закладів Бориспільщини: директора Процівської школи Віталіну Кириченко, завідувачку Глибоцького закладу дошкільної освіти «Колосок» Наталію Баришеву-Пивко та Любарецького закладу дошкільної освіти «Сонечка» Тамару Білик.

Межі Ревного збільшилися

Затверджено проєкт землеустрою щодо встановлення меж Ревного проєктною площею 427,6977 га. Площа збільшилася на 173 га – це землі для ведення індивідуального садівництва.

Дротове мовлення в районі відключать з 1 січня

Районне радіомовлення більше не звучатиме у районних радіоприймачах – таке рішення ухвалили депутати. Рішення історичне , адже у небуття відходить ціла епоха.

«Судний день» для районного радіомовлення мусив настати. Адже з року в рік держава дедалі менше приділяла уваги діяльності проводового мовлення, на противагу районної влади, яка всіляко підтримувала комунальне підприємство. Як приклад, радіолінії роками не оновлювалися і не ремонтувалися. «Укртелеком» наразі майже не надає послуг з відновлення дротового радіомовлення, немає в штаті і спеціального працівника – радіомонтера. Населення просто відмовлялося від дротового радіо, адже по кілька місяців воно просто мовчало. Сьогодні послуга дротового радіо через свою застарілість, на жаль, є невигідною і незручною. Тож який сенс у подальшому існуванні проводового радіо, якщо його нікому слухати?

Дорога потребує ремонту

Депутати звернулися до Київської обласної держадміністрації та Київської обласної ради щодо включення до Програми соціально-економічного та культурного розвитку Київської області ремонту автодороги Глибоке-Городище.

Алла БОГУШ,

директор районного радіомовлення


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано