A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Ефективно, аргументовано та згуртовано: за результатами засідання робочої групи з вивчення пропозицій для внесення змін до перспективного плану формування територій громад Київської області

Дата: 27.09.2019 10:04
Кількість переглядів: 408

26 вересня Ярослав Добрянський, заступник голови Київської обласної ради провів чергове засідання робочої групи з вивчення пропозицій для внесення змін до перспективного плану формування територій громад Київської області.Участь у ньому взяли члени робочої групи, представники Бориспільської, Козинської та Фастівської громад, журналісти.На це засідання були запрошені всі сільські, селищні, міські голови та очільники районів. Делегацію Бориспільського району очолив голова Бориспільської районної ради Владислав Байчас.

Найбільше дискусій виникло довкола створення ОТГ в Бориспільському районі. Щодо нього ще раніше було запропоновано два варіанти нового поділу, а саме на : Вороньківську та Бориспільську (варіант Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України) та Пристоличну, Золочівську, Бориспільську, Вороньківську та Мирненську (варіант Департаменту містобудування та архітектури Київської області).

Гірська громада заслуговує на окрему увагу. Свого часу, ще у 2016 році, вона стала своєрідним каталізатором децентралізаційних процесів на Бориспільщині. Згодом ініціювала об'єднавчі процеси з сусідніми селами. Та на той час їхню ініціативу сусіди не сприйняли. Натомість днями відбулися ще одні громадські обговорення та позитивне голосування за створення Гірської ОТГ в складі сіл Гора, Мартусівка, Ревне та Затишне. 

І сільським головам, і громадським активістам дали можливість виступити та донести власне бачення громад щодо процесу та конфігурацій об’єднання. Як результат, за попередньою інформацією, робочою групою буде запропоновано Департаменту містобудування та архітектури Київської області внести зміни до Перспективного плану Київської області та подати його на розгляд Київської обласної ради в наступному форматі: Золочівська, Пристолична, Гірська та Бориспільська громади.

На черзі -  засідання робочої групи з вивчення пропозицій для внесення змін до перспективного плану формування територій громад Васильківського та Макарівського районів, яке відбудеться у вівторок, 1 жовтня.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано