A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Із зали засідань. Відбулася дев’ятнадцята позачергова сесія районної ради

Дата: 30.03.2018 20:36
Кількість переглядів: 946

У роботі позачергової дев’ятнадцятої сесії районної ради взяли участь 22 народні обранці з 34-ох, голова РДА Олександр Туренко, його заступники, заступник голови районної ради Іван Недогибченко, керівники структурних підрозділі, управлінь та відділів РДА, сільські голови. Проведення позачергової сесії обумовлене проведенням сесія міської ради, на якій було розглянуто питання щодо передавання до районного бюджету медичної субвенції для функціонування центру первинної медико-санітарної допомоги, поки що міськрайонного. Оскільки міський центр не запрацює самостійно з 1 квітня, тому в другому кварталі Бориспільський районний  центр первинної медико-санітарної допомоги обслуговуватиме як мешканців району, так і міста.

Перелік питань доповнили ще одним, не менш важливим. Депутат Володимир Хворостянко  запропонував районним депутатам звернутися до правоохоронних органів для роз’яснення ситуації, що склалася з паями соціальної сфери у Глибоцькій сільській раді. Аби рада направила звернення і допомогла соціальній сфері Глибоцької сільської ради повернути назад у власність законно отримані земельні наділи площею 1 га. Як виявилося, паї наділили соціальній сфері, а потім ці самі земельні ділянки, але вже по два гектари, наділи іншим, немісцевим людям. Державні акти на руках мають і ті, й інші. Депутати підготують звернення і направлять його до поліції, яка порушить кримінальну справу.

Гроші на інсулін

За словами головного лікаря ЦРЛ Олександра Щура, наразі лікар-ендокринолог центральної районної лікарні веде 630 хворих: 383 – у місті та 247— в  районі. Усі вони потребують забезпечення препаратами інсуліну, в зв’язку з чим, відповідно до впровадженого державного Пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на препарати інсуліну для хворих на цукровий діабет, у 2017 році було    розроблено окрему відповідну Програму безкоштовного забезпечення цих хворих препаратами інсуліну за рахунок державного та місцевого бюджетів. На 2018 рік для стовідсоткового забезпечення хворих міста і району потреба в коштах становить 5 млн.76 тис 707 грн. З державного бюджету для хворих м. Бориспіль та Бориспільського району виділено 2 млн 236 тис.154 грн. Решта має бути профінансована з місцевих бюджетів. Зокрема, для хворих, які проживають у селах району потреба в коштах з районного бюджету становить 1 млн 200 тис. грн. У  зв’язку з цим для забезпечення хворих стовідсотково препаратами інсуліну внесли зміни до діючої районної програми «Охорона здоров’я 2017-2019 роки» в частині фінансування запланованих програм.

Аби отримати матеріальну допомогу – зверніться до свого депутата

Внесли зміни до районної комплексної програми «Турбота» на 2017-2019 роки та затвердили Положення про формування та використання коштів, передбачених в районному бюджеті на забезпечення діяльності районних депутатів для надання матеріальної допомоги мешканцям Бориспільщини.

За районним депутатом закріплений округ, тому кожен обранець тепер більше займатиметься, в тому числі й питаннями надання матеріальної допомоги та особисто братиме участь у її розподілі. А ще безпосередньо нестиме відповідальність за виділені кошти: кожен округ матиме певну квоту (за кількістю населення) і, відповідно, депутат ними розпоряджатиметься. Звернення районного депутата про виділення коштів повинно містити наступну інформацію: прізвище, ім’я та по батькові одержувача, його ідентифікаційний код та реквізити рахунку, на який особа бажає отримати кошти, або завірену копію паспорта, аби отримати соціальну картку Бориспільського району, інші документи, які підтверджують необхідність надання допомоги. Депутат, у свою чергу, пише звернення на Бориспільську районну раду, додаючи відповідні документи. Все відбувається процедурно за відповідним стандартом, який існує в бюджетній системі. Тож аби отримати матеріальну допомогу – зверніться до свого депутата на окрузі.

Вносили зміни, підтримували рішення…

Внесли зміни до районної цільової Програми з розробки містобудівної документації. Основна її мета – повноцінне забезпечення території Бориспільського району містобудівною документацією місцевого рівня, яка обґрунтує довгострокову стратегію планування та забудови території земель, а також дасть змогу мати містобудівну документацію. Проект будівництва швидкісної лінії залізничного сполучення між м. Києвом та ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» з відповідною інфраструктурою, враховуючи розвиток прилеглих територій.

Затвердили районну цільову Програму використання та охорони земель Бориспільського району на 2018 рік, підтримали заходи щодо охорони лісів району від пожеж; рішення про оголошення «сезону тиші» та визначення місць розмноження диких тварин тощо.

Понад мільйон — на асфальтне покриття на території ЦРЛ

Депутати внесли зміни у доходну, видаткову частину бюджету  – шляхом розподілу субвенцій, отриманих з різних рівнів бюджету до районної скарбниці. Окрім того, на постійній комісії з питань бюджету та фінансів попередньо обговорили і доповнили пропозиції стосовно виділення 1 млн 400 тис. грн. на облаштування асфальтного покриття на території Бориспільської ЦРЛ.

Відкриття лабораторії крові у Воронькові — перший крок медичної реформи

Народні обранці звернулися до КМУ, ВРУ та Міністерства фінансів України щодо виділення субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам — Вороньківській дільничній лікарні, де базуватиметься діагностичний центр та створять комп’ютерну мережу, аби повністю унормувати питання бюджетної сфери.

Голова РДА О. Туренко наголосив, що наступного тижня у Воронькові відбудеться відкриття лабораторії крові. Це перший потужний крок впровадження медичної реформи на селі. У кожному населеному пункті будуть відкриті пункти забору крові: за добу – жителі отримуватимуть результати аналізів.

ТОВ «Ревейст» зелено світло не дали

Депутати підтримали   звернення Гнідинської та Вишеньківської сільських рад, громадської спілки «Громада Щасливого» про недоцільність   ТОВ «Ревейст»  побудувати  завод  для виробництва енергії з альтернативних джерел та відповідної інфраструктури  в адміністративних межах Гнідинської сільради. 

Рішення про червоно-чорний стяг не підтримали

Депутат Віталій Гордієнко озвучив питання про використання революційного прапора ОУН на території Бориспільського району. Червоно-чорний стяг уже замайорів над адміністративною будівлею міської ради. Районні депутати таке рішення не прийняли.

Алла БОГУШ, директор районного радіомовлення


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано