A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Про новації в оподаткуванні та декларування доходів громадян обговорили на семінарі

Дата: 04.04.2018 19:16
Кількість переглядів: 699

З початку року стартувала кампанія декларування доходів, отриманих громадянами у 2017-у.  Триватиме вона до 1 травня поточного року.  Якщо ж ви маєте право на податкову знижку, подати декларацію можна до кінця року. На тематичний семінар  у  залі засідань районної ради зібралися підприємці, нотаріуси,  керівники та бухгалтері  підприємств Бориспільщини, Переяслав-Хмельницького та Баришівки, фахівці  ГУ ДФС у Київській області та ДФС України, керівництво району. Основна мета – налагодження партнерських стосунків між  територіальними органами Державної фіскальної служби Київщини з громадою.

Про проведення кампанії  декларування громадянами доходів, отриманих у минулому році, новації з 1 січня 2018 року в адмініструванні єдиного внеску, легалізацію трудових відносин консультували Оксана Міцюк, заступник начальника ГУ ДФС у Київській області. Сергій Красиленко, начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Київській області, Марина Шелест, заступник начальника управління, начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб,  Алла Носовська, завідувач сектору розгляду звернень платників податків, Ігор Бугай, начальник відділу контрольно-перевірочної роботи фізичних осіб.  Районну владу представляв заступник голови РДА Сергій Білецький.

 

«Добровільна сплата податків, це перш за все, зміцнення економічного стану держави. Тому закликаю не зволікати та робити все вчасно», - наголосила  Оксана Міцюк.  Вона поінформувала, що з початку року мешканцями Київщини подано трохи більше ніж п’ять тисяч декларацій.  35 декларацій подали громадяни-мільйонери, які зазначили дохід у 225,3 мільйона грн.. Загальна сума коштів, задекларована громадянами, складає 892,4 млн грн.. Із загальної кількості декларацій 2810 – на право скористатися податковою знижкою.

Що стосується обсягу податкових надходжень до місцевих бюджетів, то тут бачимо динаміку росту. За три місяці до місцевого бюджету Борисполя надійшло 101,3 млн грн. податків і зборів, району -  172,7 млн. Темп росту в порівнянні з минулим роком – 126,6 відсотків. Левова частка у цих надходженнях – податок на доходи фізичних осіб.  За три місяці фактичні надходження з цього податку  по нашому регіону склали 190,4 млн грн.. сума зросла на третину у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

 

 

«Декларування – це той перший поштовх при формуванні ідентифікованих показників дохідної частини будь-якого бюджету. Основним фактором місцевого податку – податок з доходів фізичних осіб.  Наповнення місцевих бюджетів це фінансування освіти, медицини, культури, благоустрою.

Прошу з усією серйозністю віднестися до процесу декларування та адміністрування відповідних податків. У районі ведеться величезна робота з приводу адміністрування податку на доходи з фізичних осіб. Ми всі є законослухняні громадяни України і мусимо виконувати один-єдиний закон, наразі це – Податковий Кодекс. Там чітко визначено, що будь-які суб’єкти господарювання сплачують ПДО за фактичним місцем здійснення своєї діяльності», - аргументував Сергій Білецький.

 

У ході семінару фахівці управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Київській області зосередили  увагу присутніх на основних випадках, коли виникає обов’язок подавати декларацію про майновий стан та доходи, довели терміни та порядок її подання та детально зупинились на основних новаціях в адмініструванні єдиного внеску.  

 Зустріч проводилась у форматі “питання - відповідь”, під час якої було надано відповіді на найбільш актуальні питання.

 

 

 

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано