A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Сила, яка здатна захистити беззахисне

Дата: 12.06.2018 16:59
Кількість переглядів: 497

Кажуть, що милосердя – це сила, яка здатна захистити беззахисне. Ця історія схожа на багато інших. Хоча історій про врятоване життя багато не буває. Учню Вишенської школи Владиславу Самохвалову було лише 13, коли лікарі встановили діагноз: прогресуюча м'язова дистрофія Ерба-Рота. Дистрофія Ерба-Рота відноситься до первинних дегенеративних нервово-м'язових захворювань спадкового характеру. Прогресуюча м'язова дистрофія може початися в дитинстві або юності, але вік початку прояви хвороби коливається між 10 і 30 роками. Неврологи відзначають, що дистрофія Ерба-Рота, що почалася в дитинстві, прогресує швидше, ніж у тих, хто захворів у підлітковому або дорослому віці. До того ж у другому випадку захворювання протікає в легшій формі.

Владик – з багатодітної сім’ї. Його мама Марина Романюк виховує четверо дітей. Проживає родина у Петропавлівському. Минулої осені класний керівник Оксана Іванівна Пилипчук помітила, що хода її учня стала якоюсь дивною – хлопчик почав ходити навшпиньки. Не гаявши часу, Оксана Іванівна поділилася своїм занепоєнням з чоловіком Віталієм Володимировичем, який наразі є депутатом Бориспільської районної ради. Зрозуміло, що, ще незнаючи діагнозу, були потрібні кошти і на його встановлення, і на лікування. Та, як кажуть, чужих дітей не буває. Історію про Владика дізнався відомий на Бориспільщині й не лише благодійник Вадим Марисенко. До того ж В. Марисенко є депутатом районної ради, головою постійної комісії бюджету та фінансів, головою фракцій ПП «Наш край» і ніколи не стоїть осторонь чужих проблем, тим більше, коли йдеться  про наше продовження – дітей. Тож діяли всі разом – і результат не забарився. Спочатку хлопчика обстежили в Бориспільській ЦРЛ. Головні лікарі Олександр Щур та Денис Хурса з розумінням поставилися до проблеми й обстеження хворого відбулося швидко. Навіть платні аналізи для Владика робили безкоштовно. Коли зробили всі аналізи та обстеженя і встановили діагноз, хлопчика відвезли до столиці. В «Інституті травматології та ортопедії НАМА України» його прооперував відомий досвідчений  хірург Андрій Зима. Операція пройшла успішно.

Гроші збирали усім миром. Вишеньківська сільська рада, учнівський та педагогічний колективи школи, де навчається Владик, сім'я Пилипчуків, та, звісно, найбільше коштів на лікувння Владислава Самохвалова надійшло від Вадима Марисенка.

Уже на початку березня Владик був удома. Біля під'їзду хлопчика зустрічали друзі, а він, поки що на милицях і з новеньким телефоном, який подарував йому В. Пилипчук, так радів цій зустрічі. Мине небагато часу і юнак зможе самостійно ходити. Ось так, світ не без добрих людей – збагатився він ще на одну добру історію з радісним закінченням. Пощастило Владику з його вчителями, односельцями, з головним благодійником, який подарував йому друге життя без болю і страшної хвороби.

Алла БОГУШ, директор районного радіомовлення


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано