A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

ЯК КОЖЕН РЕГІОН ПОМ’ЯКШУВАТИМЕ КАРАНТИН

Дата: 19.05.2020 14:08
Кількість переглядів: 646

Міністерство охорони здоров’я запроваджує три критерії, за якими регіони України зможуть самостійно пом’якшувати карантин. Про це на брифінгу у вівторок, 19 травня, сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Починаючи з 22 травня, буде запроваджений урядом так званий адаптивний карантин. Ми вводимо етапи пом’якшення. Кожен етап буде відповідати 10 дням, і починатися це буде з 22 числа. Ми запроваджуємо три критерії щодо захворюваності і розповсюдження коронавірусної хвороби. Це захворюваність за останні 7 днів на 100 тисяч населення. Це заповненість ліжок в лікарнях, що лікують хворих на коронавірусну хворобу. Вона не повинна перевищувати 50 відсотків. І ще один критерій – це кількість тестувань, які проводяться в кожному регіоні, бо це теж дуже важливий показник, який надає реальну картину», – заявив Степанов.

За його словами, якщо у тому чи іншому регіоні дані відповідатимуть цим критеріям, то він може перейти на наступний етап пом’якшення карантину.

ДО ТЕМИ

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль 18 травня у вечірньому ефірі телеканалу ICTV наголосив, що уряд цього тижня ухвалить рішення, яке дозволить з 22 травня певним чином послабити умови карантину для міського транспорту, буде дозволено спортивні змагання, а також роботу готелів, але без роботи басейнів та ресторанів. Крім того, буде пом’якшення щодо служб у церквах. Також, за словами прем’єра, з 25 числа уряд дозволить роботу дитячих садочків, а також роботу метрополітену. Авіасполучення також може бути відновлено в червні. Але це, окрім ситуації із захворюваністю, також залежить від того, як авіасполучення відкриватимуть інші країни.

З 22 травня планується другий етап пом'якшення карантину ...


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано