A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

З колегії РДА. ПРО ПІДГОТОВКУ ДО ЗИМИ ТА СТАВКУ ОПОДАТКУВАННЯ ЛІСОВИХ ЗЕМЕЛЬ

Дата: 27.09.2018 11:43
Кількість переглядів: 650

РЕМОНТ ОБ’ЄКТІВ СОЦСФЕРИ ЗАВЕРШИТИ У ВИЗНАЧЕНІ СТРОКИ І ЯКІСНО. На черговому засіданні колегії РДА головним питанням порядку денного було підготовка об’єктів соціальної сфери та житлового фонду до опалювального сезону.

Начальник управління економіки РДА Наталія Паніна поінформувала, як постачатимуть тепло в опалювальний період 2018-2019 років: на газовому опаленні працюватимуть 35 об'єктів соціальної сфери, на альтернативному (пелетах), яке забезпечуватиме ТОВ «Укртепло Київ» – 37 об'єктів, на електроопаленні – 20 об'єктів, на  твердому паливі  – ДНЗ с. Проців та на тепловому насосі (сонячні батареї)  –  ДНЗ с. Гнідин.

Усі заклади соцсфери оформили акти готовності, які нині перебувають на погоджені в Бориспільській дільниці Броварської філії з експлуатації газового господарства. На засіданні керівники житлово-комунальних підприємств та об’єктів соціальної сфери звітували про стан виконання заходів з підготовки до осінньо-зимового періоду. З’ясувалося, що існує низка відкритих питань, які необхідно конче вирішити до початку подавання тепла.

Голова РДА Олександр Туренко наголосив, що підготовка об’єктів соціальної сфери та житлового фонду в районі має бути завершена у визначені терміни.  І додав, що тільки своєчасно розпочатий та якісно виконаний комплекс заходів гарантуватиме в осінньо-зимовий період стабільну роботу з мінімальною кількістю аварійних ситуацій.

КОНТРОЛЬ ЗА ФУРАМИ НА ДОРОГАХ ДЕРЖАВНОГО І МІСЦЕВОГО ЗНАЧЕННЯ

На колегії порушили питання проведення ремонту доріг загального користування державного та місцевого значення, ваговий контроль на дорогах у населених пунктах – перевантаження фурами, підготовку підприємствами всіх форм власності техніки до роботи в осінньо-зимовий період, заготівлю піщано-сольової суміші, вирубування дерев уздовж доріг, які призводять до аварійних ситуацій тощо.

РЕФОРМА ДОБИРАЄТЬСЯ ДО ЛІСІВ

З 15 серпня 2018 року набрав чинності Закон України від 10.07.2018 № 2497-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо стимулювання утворення та діяльності сімейних фермерських господарств». Цим Законом внесено зміни, відповідно до яких передбачається оподаткування земельним податком лісових земель. Cтавки земельного податку визначаються рішеннями місцевих рад. Після прийняття рішень та їх оприлюднення суб’єкти господарювання, у користуванні яких є зазначені вище земельні ділянки, зобов’язані подати уточнюючі декларації зі плати за землю.

Начальник управління фінансів Тамара Матяш наголосила, що наразі ведуться перемовини про те, що закон набере сили з 2020 року. А до 15 липня  наступного року сільські ради мають прийняти рішення щодо визначення ставки даного податку.

«Розглядалася максимальна сплата податку 5%. Якщо обраховувати за такою ставкою землі з лісовими насадженнями нашого місцевого лісгоспу, то вона становитиме за рік 23млн 600 тис. грн. Така сума за досить короткий проміжок часу призведе державне підприємство до банкрутства. Тому ставка оподаткування має бути мінімальною», – констатувала Т. Матяш.

За прогнозом фахівців, внаслідок впровадження нового податку щонайменше у 1,5-2 рази подорожчає деревина, що реалізується на ринку, через високу вартість деревини більшість підприємств деревообробної промисловості буде зупинено, в свою чергу, припинять роботу й лісогосподарські підприємства. Також виникає ризик збільшення інтенсивності рубок, що може негативно вплинути на підвищення продуктивності. До того ж значно збільшиться вартість утримання мисливських господарств.

Т. Матяш підкреслила, що, починаючи з нового року, сільські ради прийматимуть рішення про нові ставки податку на землю і паралельно під лісові насадження. Тому до вирішення цих питань потрібно підійти виважено, оскільки нікому не потрібні  збанкрутілі підприємства.

«Даю доручення керівникам лісових господарств, аби ті надали свої розрахунки й обґрунтували: чому податок має бути меншим, аніж 5%. Маємо побачити цифри, а саме – скільки за рік на території району вирубується лісу, а скільки висаджується молодого. На основі цього сільські ради і прийматимуть ставки податку під лісові насадження», – підсумував О. Туренко.

Алла БОГУШ,

директор районного радіомовлення


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано