A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Новини

Педагогічна рада ОНЗ Щасливський НВК

Відбулося засідання педагогічної ради ОНЗ Щасливський НВК. У центрі уваги колективу було питання: «Концепція Нової української школи: основні засади реформування шкільної освіти. Батьки і школа: партнерство заради дитини». На засіданні, що пройшло у формі педради-освітнього хакатону, обговорювалися актуальні питання, пов’язані зі зміною форм, прийомів, методів і технологій у освітньому просторі, що зумовлені ментальними змінами вихованців та їхніх батьків в умовах інформаційного середовища.  Учасники педради плідно працювали над створенням платформи, яка стане осередком нових ідей та інноваційних рішень сучасних проблем української освіти. Створення оптимальних умов співпраці з батьками, об’єднання зусиль педагогічного колективу і батьків у розвитку дитини як особистості, організація спільної діяльності адміністрації, педагогів і батьків у вихованні дітей, пошук нових шляхів залучення сім’ї було визначено стратегічними векторами у розвитку освітнього простору.

09:20 01.11.2018

Головурівська ЗОШ відсвяткувала «золотий» ювілей. ОБІЙМИ, СПОМИНИ ЄДНАЛИ РІЗНІ ПОКОЛІННЯ

Минулої суботи Головурівська школа відзначала півстолітній ювілей. Ювілярку приїхали та зійшлися привітати ветерани педагогічної праці, вчителі, випускники колишніх років, учні, батьки, сільська влада, всі, хто так чи інакше пов’язаний з рідною альма-матер. Гостей ледь вмістила глядацька зала сільського будинку культури. А у фойє вирувала виставка робіт учителів та їх вихованців, а ще ярмарок солодощів – кошти символічні, але такого асортименту смаколиків, мабуть, не має в жодному кондитерському магазині. Товар продали, а кошти обов’язково спрямують на благодійні цілі.

12:16 31.10.2018

«ПОВІТРЯНИЙ ЕКСПРЕС»: СТАНЦІЯ В АЕРОПОРТУ «БОРИСПІЛЬ» ОТРИМАЛА НАЗВУ

Будівництво швидкісної лінії залізничного сполучення між Києвом та аеропортом «Бориспіль» триває. Уже можна побачити міст та дві платформи, завдовжки по 114 м. Оrрім того, затверджено і назву залізничної станції, яка будується біля МА, – «Бориспіль-аеропорт».

11:23 26.10.2018

Волонтери Бориспільщини допомогли постраждалим від аварії на складі боєприпасів жителям Ічнянського району

Процівський сільський голова Любов Чешко перебувала на відпочинку, коли з новин по телебаченню дізналася про страшну трагедію, що спіткала жителів Ічнянського району, де на складі боєприпасів почали вибухати снаряди. Болем відгукнулося серце жінки. Вона ж сама з тих країв! Село Дорогинка Ічнянського району на Чернігівщині – це її мала батьківщина. Почали телефонувати волонтери. Священик і незмінний волонтер отець Микола, у миру Микола Терещук, сільський водій Віктор Чорномиз вже були готові прийти на допомогу ічнянцям. Любов Іванівна одразу ж зателефонувала до Процівської сільради з проханням терміново розпочати збір гуманітарної допомоги. А її працівники так само оперативно почали працювати в цьому напрямі, звертаючись до місцевих підприємців. І через два дні, коли сільський голова повернулася в село, перервавши відпочинок, все було майже готово, щоб вирушити в дорогу.

11:21 26.10.2018

РІШЕННЯ ПРИЙНЯТО, РІШЕННЯ ВІДХИЛЕНО. ЧИ ЗАВЖДИ НА КОРИСТЬ ГРОМАДИ?

28 районних обранців із 34-ох приймали рішення на черговій двадцять четвертій сесії районної ради. У роботі пленарного засідання взяли участь голова районної ради Владислав Байчас, його заступник Іван Недогибченко, перший заступник голови РДА Руслан Садовський, заступник голови РДА Сергій Білецький, керівники відділів, управлінь та організацій району, сільські голови.

11:35 24.10.2018

Відсвяткували День рідного села Вишеньки

Кожне місто чи село має свою давню історію, традиції та звичаї. Село Вишеньки є тим населеним пунктом Бориспільського району, де історія села багата й цікава, а традиції та звичаї предків передаються з покоління в покоління, відроджуються та процвітають. Нещодавно жителі села Вишеньки відзначали День села.

11:25 19.10.2018

ДЕНЬ СЕЛА У СОШНИКОВІ: СВЯТО, НА ЯКЕ ТАК ДОВГО ЧЕКАЛИ

Минула субота для сошниківців уже увійшла в історію. Вперше за кілька десятків років відзначали вони День села. З самісінького ранку центральна площа перетворилася на велику господу. Люди сходилися, з’їжджалися, аби достойно представити прадавні сільські кутки. Солонці, Хутір, Підгайці, Центр – вивіски на святкових наметах, де метушаться  сошниківські господині. Це вони пригощатимуть смакотою гостей та односельців. Чого тільки не наготували до свята  – ковбаси і кров’янки, млинці й вареники, смачний коровай, м’ясо, птиця, пригощань вистачило б на цілий місяць! У графинах – медовуха, у глечиках  – узвар, і чаєм запаслися. Намети вбрані у вишиті рушники, картини, вироби з дерева… Якої тільки дивини не побачиш! У розпалі продаж лотерейних квитків. Згодом кожний, хто гратиме в лотерею, отримає свій приз – бо лотерея безпрограшна. Комусь дістанеться здоба, а комусь і мішок цукру, як знахідка. Монтують фотозони. До речі, дизайн розробляли самі сошниківці під керівництвом талановитого місцевого педагога Лілії Безверхої. На перший погляд здалося, що ці шедеври від знаменитого дизайнера.

13:25 18.10.2018

Дорогі українці! Шановні земляки!

14 жовтня, згідно з Указом Президента України від 14.10.2014 року № 806/2014 «Про День захисника України», у світлий день Покрови Пресвятої Богородиці, яку християнський світ та українське козацтво завжди вважали своєю заступницею і покровителькою, відзначається головне державне свято – День захисника України. 

11:19 11.10.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано