A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Новини

Презентація нового доробку «багатодітного батька ронделя»

Член письменницьких спілок Молдови, України та Росії, відомий перекладач Борис Маріан знайомий з ронделями Миколи Боровка лише заочно. Таке заочне знайомство відбулося, завдячуючи ще одному українському перекладачеві Володимиру Пояті. «Прочитав та аж зойкнув від захоплення. Як вони музикально звучали, як приваблювали своїм елегантним віршованим убранням! Я ж уявляв собі рондель, як щось штучне, відірване від реального життя, на кшталт вежі зі слонової кістки. А побачив неприкрашені реалії народного життя… Першим моїм поривом було схопити блокнот, ручку й перекладати, перекладати, перекладати… Я завжди відгукувався подібним чином на талановиті вірші, якими захоплювався, так би мовити, з першого погляду…» – пише Б. Маріан у передмові до нової збірки ронделів талановитого земляка Миколи Боровка, перекладених на румунську .

11:48 14.11.2018

НА КИЇВЩИНІ БУДЕ ПОСИЛЕНО РОБОТУ В НАПРЯМКУ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ

Під час Ради регіонального розвитку Президент України Петро Порошенко наголосив, що реформа децентралізації показала відчутні результати. «Децентралізація має стати незворотною. Чотири роки поступового впровадження довели її економічну та політичну ефективність для громад та громадян», – зазначив глава держави.

11:39 14.11.2018

ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ! ОБІГРІВАЙТЕ ЖИТЛО БЕЗПЕЧНО!

Взимку для обігріву помешкань люди масово використовують електрообігрівачі або пічне опалення. Проте варто пам’ятати, що порушення правил пожежної безпеки, використання саморобних або несертифікованих обігрівальних приладів може стати причиною не лише виникнення пожежі, але й, що найголовніше — загибелі людей. Із зниженням температурних показників рятувальники щодня фіксують випадки загорань, які призводять до трагічних наслідків. І причиною їх виникнення є саме недотримання елементарних правил безпеки під час користування обігрівачами.

11:37 14.11.2018

Глава Уряду виступає за внесення змін до Конституції України і закріплення права громад на об’єднання і розвиток територій

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман виступає за внесення змін до Конституції України, які б остаточно закріпили право громад на об’єднання і визначення розвитку територій. Про це він сказав під час наради, присвяченій питанням перебігу децентралізації в Україні.

10:07 09.11.2018

Концерт-реквієм «Праведная душе». Капеляни у Харкові.

Цього року новостворена державна установа Український культурний фонд надала грантову підтримку 298 проектам у сфері мистецтв та культури. Серед них і наша гордість – хорова капела імені Павла Чубинського. За підтримки Українського культурного фонду та Бориспільської районної державної адміністрації  капеляни впродовж листопада гастролюватимуть містами України з концертом-реквієм «Праведная душе», присвяченому 85-й річниці пам’яті жертв Голодомору  1932-1933 років. Перші гастролі вже відбулися 4 листопада у Харківській філармонії. Хорову капелу (художній керівник і диригент - заслужений діяч мистецтв України Дмитро Радик) супроводжував Академічний симфонічний оркестр Харківської філармонії ( диригент – заслужений діяч мистецтв України Юрій Янко).

11:33 08.11.2018

На порядку денному позачергової сесії райради одне питання – ЗМІНИ ДО РАЙОННОГО БЮДЖЕТУ

25 районних обранців приймали рішення на позачерговій двадцять п’ятій сесії районної ради, що відбулася у вівторок 6 листопада. У пленарному засіданні взяли участь голова райради Владислав Байчас, його заступник Іван Недогибченко, голова РДА Олександр Туренко зі своїми заступниками – Сергієм Білецьким та Владиславом Лавриком, сільські голови, керівники управлінь, відділів та організацій району. На порядку денному єдине питання – зміни до районного бюджету.

13:49 07.11.2018

КИЇВЩИНА ВІДСВЯТКУВАЛА ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТУРИ ТА МАЙСТРІВ НАРОДНОГО МИСТЕЦТВА

6 листопада у Центральному будинку офіцерів Збройних сил України відбулися урочистості з нагоди  Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва за участі Міністра культури України Євгена Нищука, заступника голови Київської облдержадміністрації Дмитра Назаренка, начальника управління культури, національностей та релігій Київської ОДА Ігоря Подолянця.

11:15 07.11.2018

«Життя людини до тих пір має цінність, поки людина може допомагати іншим». У районі відзначали День працівника соціальної сфери

Щорічно у першу неділю листопада відзначається День працівника соціальної сфери України. Напередодні професійного свята районна зала зібрала співробітників Пенсійного фонду, Управління соціального захисту населення РДА, служби зайнятості, Фонду соціального страхування, районного територіального центру соціального обслуговування, а також фахівців інших установ і організацій, що належать до цього  напрямку діяльності. Тих, хто дарує людям надію на краще, вчасно подає  руку допомоги тим, хто цього потребує. Для багатьох з них слова І. Франка:«Життя людини до тих пір має цінність, поки людина може допомагати іншим»,   — стали сенсом життя.

14:46 02.11.2018

У Гнідині завершилась реконструкція сільського Меморіалу

Днями завершилась реконструкція сільського Меморіалу, присвяченого світлій пам’яті односельців, які загинули в роки Другої світової війни, та червоноармійців, що восени 1943 року полягли в боях за визволення Гнідина і прилеглої до нього території від окупації. Ініціатором масштабного проекту виступила Гнідинська сільська рада та її очільник Олександр Йосипович Лазаренко.

09:26 01.11.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано