A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Новини

У районі вшанували пам’ять жертв Голодомору

24 листопада біля Меморіалу пам’яті жертвам голодоморів 1921-1922, 1946-1947 та найстрашнішого Голодомору 1932-1933 років відбувся районний мітинг-реквієм. Очільники району, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, депутати районної ради, сільські голови, директор шкіл, громадськість Бориспільщини схилили низько голови перед пам’яттю українців, яких змушували вмирати від голоду. Поминальні дзвони збудили вічну пам’ять про земляків: запаливши свічки, хвилиною скорботи вшанували усіх загиблих від Голодоморів України...

09:58 26.11.2018

«УКРПОШТА» НЕ БУДЕ СКОРОЧУВАТИ ВІДДІЛЕННЯ, І ПРОБЛЕМ З ДОСТАВКОЮ ПЕНСІЙ НЕ БУДЕ – ПРЕЗИДЕНТ

Президент Петро Порошенко під час відвідання ПАТ «Укрпошта» на Житомирщині наголосив на необхідності напрацювання системного рішення, яке б унеможливило скорочення поштових відділень, та не створювало б проблеми із доставкою пенсій у сільській місцевості.

09:35 22.11.2018

В КОДА ПРОЙШЛА РОБОЧА ЗУСТРІЧ ІЗ РОДИНАМИ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

Напередодні Дня Гідності та Свободи очільник Київської обласної Державної адміністрації Олександр Терещук зустрівся із родинами Героїв Небесної сотні та учасниками Революції Гідності. В ході зустрічі хвилиною мовчання було вшановано пам’ять жителів Київської області, які віддали свої життя під час подій на Майдані. Очільник області особисто нагородив подяками «За громадянську мужність, самовіддане відстоювання конституційних засад, демократії, прав і свобод людини, виявлені під час Революції Гідності та активну громадську діяльність» поранених на Майдані та членів родин загиблих. «Я повністю відкритий до вас і готовий разом із вами робити все, щоб змінити нашу країну на краще. І я робитиму все що від мене залежить, все що в моїх силах щоб підтримати вас та допомогти вам!» – зазначив голова облдержадміністрації. Під час зустрічі до керівництва КОДА звернулась голова громадської організації «Об’єднання родин «Небесної Сотні» та активістів «Революції Гідності» Тамара Василівна Швець з ініціативою створення меморіалу Героям Небесної сотні та загиблим учасникам АТО/ООС на сході України.

09:21 21.11.2018

У ДЕРЖАВНОМУ АРХІВІ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ДЛЯ ОСВІТЯН КИЇВЩИНИ ПРЕЗЕНТУВАЛИ ЕКРАНІЗОВАНУ ВИСТАВКУ «САГА ПРО П’ЯТЬ КОЛОСКІВ»

Днями у виставковій залі Державного архіву Київської області для освітян області були проведені тематичні зустрічі, присвячені 85-м роковинам Голодомору 1932-1933 років в Україні. У презентації архівних документів «Сага про п’ять колосків», підготовленій державним архівом, розкриті причинно-наслідкові зв’язки «терору голодом», представлені архівні документи сільських рад про розкуркулення. На підставі статистичних даних книг реєстрації актових записів про народження і смерть жителів Київської області за 1931-1933 роки відображена смертність серед населення за часів Голодомору в окремих населених пунктах області. Учасники заходу безкоштовно отримали електронну презентацію архівних документів «Сага про п’ять колосків», що може бути використана ними під час організації навчально-виховного процесу за темою Голодомору 1932-1933 років в Україні. У заході взяли участь 88 викладачів загальноосвітніх закладів Київської області.

09:15 21.11.2018

Концерт-реквієм «Праведная душе». Капеляни у Чернігові

Мільйони людських життів забрав голод 1932-1933 років в Україні.  За даними Національного музею "Меморіал жертв Голодомору», пік трагедії припадає на червень 1933 року: щодоби мученицькою смертю помирало 28 тис. осіб, щогодини – 1168 чоловік, щохвилини – 20 людей. Вщановуючи пам’ять  про безневинно закатованих голодом українців, до 85-ї роковини Голодомору,  17 листопада на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм відбувся концерт-реквієм «Праведная душе».  У проекті, що реалізується за підтримки Українського культурного фонду та Бориспільської районної державної адміністрації Київської області, взяли участь: хорова капела ім. Павла Чубинського (диригент – заслужений діяч мистецтв України Дмитро Радик), камерний оркестр Національної музичної академії України (художній керівник – народний артист України Ігор Андрієвський) та національний академічний духовий оркестр України (диригент – Михайло Мороз). 

11:23 20.11.2018

«Хай вам добре нива засівається і за гарної погоди щедрий врожай вродить»

Запах свіжоспеченого короваю, квіти, подарунки і радість свята – у районній залі традиційно вітали кращих аграріїв району.  Здоровили дбайливих сільських трудівників представники районної влади – Владислав Лаврик, заступник голови РДА,  Іван Недогибченко, заступник голови райради,  та Михайло Пензай, начальник відділу агропромислового розвитку, екології та торгівлі управління економічного розвитку РДА. 

13:50 16.11.2018

Шановні працівники сільського господарства Бориспільщини!

Сердечно вітаємо вас із професійним святом! Відзначення Дня працівників сільського господарства — це визнання державою звитяжної хліборобської праці на благо України, це хвала мозолястим рукам селян, які знають справжню ціну хлібу!

10:17 16.11.2018

Аграріїв області вітали з професійним святом

Голова ОДА Олександр Терещук привітав аграріїв Київщини з Днем працівників сільського господарства, урочисте святкування якого проводилось на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України.

10:26 15.11.2018

спортсмени з Щасливого – переможці традиційного Всеукраїнського турніру з боксу

З 9 по 11 листопада 2018 року в м. Біла Церква відбувся представницький традиційний Всеукраїнський турнір з боксу пам’яті Курилова В.І. та Косякова С.І. серед юнаків 2001-2002, 2003-2004, 2005-2006 років народження.

14:01 14.11.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано