A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

У пункті пропуску «Бориспіль» вилучено партію високовартісних медичних препаратів, які намагалися ввезти на територію України без відповідних дозвільних документів та без сплати митних платежів

Дата: 19.04.2017 23:01
Кількість переглядів: 645

Працівники Київської митниці ДФС вилучили партію медичних препаратів, які з порушенням митного законодавства (з уникненням сплати митних платежів) ввозилися на митну територію України одним авіарейсом.

274 упаковки та 95 блістерів медичних препаратів “Hepcinat LP”, “Hepcfix”, “Natdac”, “Resof”, “Zoldria”, «Capegard” та “Endoxan” намагалися ввезти на територію України громадяни Індії, які проживають на території України. Чоловіки прилетіли з Індії до України транзитом через Казахстан, і обрали для проходження митного контролю спрощену систему – «зелений коридор».

 

 

На момент проходження митного контролю належним чином оформлених митних декларацій громадяни Індії не мали та з приводу декларування до інспекторів митниці не зверталися.

Препарати, які знаходилися як в ручній поклажі, так і в багажі іноземців, було виявлено під час вибіркової перевірки багажу авіапасажирів. Документів, що підтверджують вартість препаратів, а також рецепту, виданого на ім’я  даних пасажирів, на переміщувані лікарські засоби пасажири не надали.

З виявлених лікарських засобів громадянам Індії було пропущено 5 упаковок кожного найменування, решту препаратів вилучено до винесення судом рішення у справах.

Довідково: ввезення лікарських засобів відповідно до Закону України «Про лікарські засоби» № 123/96-ВР від 04.04.1996 зі змінами та доповненнями, без відповідних сертифікатів заборонено. Порядок ввезеннями громадянами лікарських засобів, а також їх обсяги, визначено Постановою КМУ № 458 від 23.05.2012 року «Про обсяги та порядок ввезення громадянами на митну територію України лікарських засобів та спеціального дитячого харчування».

ГУ ДФС у Київській області

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування