A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

СВЯТО КУПАЛА ПОВЕРНУЛОСЯ

Дата: 08.07.2016 20:04
Кількість переглядів: 622

У зв’язку з політичною ситуацією на сході України свято Івана Купала в населених пунктах Кучаківської сільської ради минулі два роки не проводилося. Але для країни, яка потребує відродження національної ідеї, повернення до прадавніх традицій не лише можливе, а й необхідне. Тому 6 липня цього року у місцевих сільських клубах відбулося святкування, визнане ще нашими давніми предками. У с. Лебедин напередодні біля будинку культури було встановлено новий дитячий майданчик: цьому посприяв народний депутат України Сергій Міщенко. Тому Івана Купала загалом проходило тут не стільки для дорослих, як для малечі. Запрошено аніматорів, які розважали дітей цікавими конкурсами і вручали призи-іграшки.

 

 

Уже надвечір місцевих жителів потішила концертна програма Володимира Бовсуновського – співака, пародиста, музиканта, екс-соліста театру пародій Володимира Винокура. Грошовими преміями від сільського голови відзначено керівників та членів народного аматорського хору «Лебедин». А біля озера на стовпі традиційно розміщено конверти з призами для тих, хто підніметься на вершину. Матеріальну допомогу для проведення свята надав місцевий підприємець. Клуби сіл Кучаків та Артемівка провели спільне свято, на яке запросили гурт «Черешенька» з с. Велика Стариця. Як наголосив Кучаківський сільський голова Микола Дженжебір, приїзди колективів із населених пунктів сусідніх сільських рад району збагачують культурним досвідом та сприяють єднанню громад. У с. Сулимівка святом «заправляв» місцевий жіночий хор. А жителів с. Мала Стариця вже вкотре тішила своїми піснями та веселими жартами найактивніша у селі родина Цятківських.

Хоча б на вечір населення Кучаківської сільради змогло відволіктися від селянської праці, скуштувати смачний куліш та пострибати через купальське вогнище, що символізує духовне очищення.

Ольга Руденко


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано