A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

ЯЛИНОК З БИРКАМИ ВИСТАЧИТЬ УСІМ. А САМОВІЛЬНО ЗРУБАЄШ — ПОШКОДУЄШ

Дата: 08.12.2017 19:37
Кількість переглядів: 626

ДП «Бориспільське лісове господарство» інформує: Наближається передноворічний період і одне з головних завдань ДП «Бориспільський лісгосп» напередодні новорічних і різдвяних свят – забезпечити всіх бажаючих новорічними ялинками. З метою запобігання незаконним вирубкам і оперативного контролю за продажем всі без винятку новорічні дерева мають бути обов’язково з бирками.

ДП «Бориспільське лісове господарство» наголошує, що заготівлю ялинок проводитимуть на спеціально вирощених для цієї мети плантаціях, а також за рахунок дерев, що підлягають вирубуванню при проведенні рубок формування й оздоровлення лісів на території Баришівського, Кийлівського, Старинського та Вишеньківського лісництв. Реалізація новорічних красунь здійснюватиметься біля контор вищеназваних лісництв і коштуватиме від 70 грн за одну ялинку.

Нагадаємо, в передноворічний період державною лісовою охороною лісгоспу буде проведено низку заходів щодо охорони хвойних насаджень від самовільного вирубування. Варто знати, що за скоєне лісопорушниками самовільне вирубування передбачається накладання адміністративних штрафів у розмірі від 5 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85-170 грн), а також відшкодування лісогосподарському підприємству заподіяних збитків. Розмір відшкодувань вираховується відповідно до товщини стовбура зрубаного дерева і може сягати від 400 грн і більше.

Якщо ж громадянин зважиться придбати новорічну красуню без бирки, штрафи доведеться платити саме йому.

Михайло Бобик, інженер з охорони та захисту лісу


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано