A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Відрядження до Тернопільщини

Дата: 14.11.2016 19:30
Кількість переглядів: 538

Завершилось ще одне відрядження Любові Василівни Прядко, заступника директора з виховної роботи Гнідинської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Петра Яцика, до Тернопільщини. Там, на Чортківщині та    Заліщанщині, вже майже рік вона збирає матеріали про родину Героя України Юрія Тарасовича Вербицького.

 

Нині пошуково-дослідницька робота зупинилася на дідусеві Юрія – Зиновію Васильовичу Вербицькому, активному учаснику ОУН-УПА в роки Другої світової війни.
   Попередні відомості, які стали відомі і офіційно опубліковані у кількох місцевих виданнях, вдалося розширити, уточнити і, навіть, спростувати та виправити деякі з них.
 Це підтверджують свідчення живих очевидців тих далеких героїчних днів.
Жовтнева пошукова експедиція у складі Любов Василівни Прядко, Сергія Тарасовича Вербицького, рідного брата Юрія Вербицького, онука Зиновія Васильовича Вербицького, завідуючого відділом сейсмічності Карпатського регіону у Львові, Петра Павловича Буринюка, головного лікаря Заліщицького обласного комунального дитячого санаторію, прибула до села Росохач Чортківського району Тернопільської області. Чому саме сюди? Останні пошуки відомостей про діяльність підпільника УПА Зиновія Вербицького, а особливо про його загибель і місце поховання значно розійшлися. Тож цього разу експедиція здійснила надзвичайну справу. Разом із Павліною Василівною Безпалько та Зиновієм Миколайовичем Балакунем – місцевими жителями, знайшли і встановили місце загибелі Зиновія Васильовича. Були непрості завдання: пошуки тіл підпільників та їх ексгумація і почесне перепоховання.
   Історія української родини Вербицьких – це історія нашої держави. Після кожної поїздки до Заліщиків відкриваються все нові і нові факти про долі, вчинки і життя людей, які не стоять осторонь доленосних подій, що вирували в Україні.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано