A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

ЗІ ЗВІТУ ГОЛОВИ РДА: У ВЛАДИ Є МОЖЛИВОСТІ І БАЖАННЯ ЗРОБИТИ КОМФОРТНІШИМ ЖИТТЯ ЖИТЕЛІВ БОРИСПІЛЬЩИНИ

Дата: 13.02.2018 19:17
Кількість переглядів: 668

9 лютого голова бориспільської районної державної адміністрації Олександр Туренко звітував про роботу РДА за минулий рік. Цей звіт оприлюднено з метою забезпечення ефективності та прозорості діяльності влади. Про роботу ж на посаді голови райдержадміністрації очільник району звітуватиме у липні, коли виповниться рік відтоді, як він приступив до виконання своїх обов’язків на цій посаді. Ось головні тези цього звіту.

— Одним із найважливіших принципів роботи РДА є злагоджена співпраця з районною радою, депутатським корпусом та територіальними громадами району на чолі з сільськими головами. Завдяки цій копіткій роботі було оптимізовано чимало податків, із збільшенням заробітної плати збільшилися податкові надходження, що дало потужний поштовх для розвитку району. Надходження до місцевих бюджетів було збільшено на 143 млн грн.

ОСВІТА

Освітянську галузь  профінансовано на 15 млн грн. Добудовано ДНЗ «Веселка» в с. Гнідин. Уже виконано проекти на будівництво нових дитсадків, шкіл — деякі з них втілимо в життя цього року, інші —  наступного.

СПОРТ

У районі створено Центр фізичного здоров’я «Спорт для всіх». Впорядковано діяльність  районної комплексної  ДЮСШ, де задіяно майже 600 юних спортсменів. Збільшено і фінансування на утримання цих закладів.

МЕДИЦИНА

2018 рік у районі оголошено «Роком медицини», але й минулого року багато робилося для покращення цієї галузі. На фоні загальнодержавних реформ в охороні здоров’я у районі дано старт розвитку сільської медицини шляхом покращення матеріально-технічного забезпечення закладів. Районну лікарню оснащено медичним обладнанням  на суму 24,6 млн грн. З метою наближення якісної медичної допомоги до кожної людини за місцем її проживання придбано 11 автомобілів, для потреб ЦРЛ — сучасне медобладнання, а це 16 млн грн. І це лише початок змін, на які чекають жителі.

У рамках медреформи минулого року працювали над розміщенням двох лабораторій крові. Кожен населений пункт, в якому є ФАП або медабулаторія, буде облаштовано пунктами забору крові за графіком. За направленням лікаря ця процедура безкоштовна, в інших випадках — платна. Вранці пацієнт здає аналіз крові, а ввечері отримує на електронну пошту результат, або ж наступного дня у роздрукованому вигляді результат дізнається у лікаря.

КУЛЬТУРА

Фінансування галузі культури збільшилося більш ніж на 70%. Закуплено музичні інструменти, апаратуру, сценічні костюми, проведено ремонтні роботи в осередках культури району. Розпочато добудову Великоолександрівської школи мистецтв та ремесел, впорядковано глядацьку залу Глибоцького будинку культури. Єдине, не визначилися з будинком культури, де відбуватимуться районні заходи.

ФІНАНСУВАННЯ ПРОГРАМИ «НА ЗУСТРІЧ ДІТЯМ»  ЗБІЛЬШЕНО ВТРИЧІ

Багато уваги приділялося соціально незахищеним верствам населення. Минулоріч фінансування програми «Назустріч дітям» було збільшено втричі. За рахунок субвенції з державного бюджету придбано будинок та земельну ділянку для ДБСТ родини Білоусових, яка переїхала до району з тимчасово окупованої території та виховує дев’ятеро дітей. Покращено матеріальну базу стаціонарного відділення  районного територіального центру соціального обслуговування, де мешкає 48 осіб.

ДОПОМОГА ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯМ МАЄ БУТИ ЩОДЕННОЮ

Минулого року 109 військовослужбовцям та їх родинам надано матеріальну допомогу в розмірі 350 тис. грн на вирішення соціально-побутових питань, лікування та реабілітацію. З допомогою районної ради започатковано програму підтримки контрактників у Збройних силах України. Наразі кожен житель району, уклавши контракт зі ЗСУ, отримує одноразову матеріальну допомогу – 20 тис. грн. Сім’ї загиблих учасників АТО та інваліди першої групи за рахунок державної субвенції та дофінансування з районного бюджету отримали квартири. Кожна сім’я, яка втратила годувальника, отримуватиме всіляку підтримку від влади — чи то від держави, чи від району, чи сільського бюджету на постійній основі. Ця допомога не повинна бути одноразовою, а щоденною.

ДОРОГИ

На поточний та капітальний ремонт автомобільних доріг комунальної власності витрачено майже 48 млн грн. Так, добре, що витрачаються немалі кошти, водночас при витрачанні великих грошей ми не маємо належних доріг. Тому минулого року райдержадміністрацією було запропоновано передати дорожні  роботи до КП районної ради, органом управління якого є РДА. Радою виділено кошти на придбання сучасної дорожньої техніки, яку буде закуплено в повному обсязі до квітня цього року. КП комплектується відповідними фахівцями з ремонту та будівництва доріг. Хочу звернутися до громади: всі дороги, які ремонтуватиме районне комунальне підприємство будуть під моїм особистим контролем. Рано чи пізно ті дороги, які «Укравтодор» передав в управління КОДА, буде передано на місця. Переконаний, додавши районні гроші до коштів, які виділяє держава на утримання доріг, зробимо дорожню мережу якісною з сучасним покриттям.

ЗАГОНИ ОБОРОНИ ЗАХИЩАТИМУТЬ РЕГІОН

Проведено комплекс заходів із формування загонів територіальної оборони, де приділятиметься увага навчанню та патріотичному вихованню. Цього року під час проведення обласних змагань загонів територіальної оборони ми підготуємо кращий  загін, який гідно  представлятиме наш район на теренах Київщини.

БОРИСПІЛЬЩИНА – СЕРЕД ЛІДЕРІВ НА КИЇВЩИНІ

Незважаючи на складні політичну та економічну ситуацію в державі, Бориспільський район впевнено тримається серед трійки кращих районів Київщини з багатьох позицій. Безумовно, показники зростатимуть  — Бориспільщина має бути кращою і першою..

 

По закінченні звіту О. Туренко відповідав на запитання присутніх. Ось кілька найактуальніших питань-відповідей, що заслуговують на увагу.

Заступник голови районної ради Іван Недогибченко:  Хотілося б почути бачення РДА щодо використання вільних залишків коштів районного бюджету?

— На залишку – понад 42 млн грн. За результатами перевиконання кварталу чи півріччя буде їх  перерозподіл, коригування програми розвитку. Що стосується соціальних об’єктів, до уваги взято всі без винятку об’єкти. Об’єкти, щодо яких проекти погоджено, планують розпочати цього року: дороги, дитсадки у Вишеньках та Сошникові, клініко-діагностична лабораторія у Воронькові. Є державна програма фінансування сільської медицини, тому очікуємо підтримки від держави на розвиток сільської медицини. Будуватимемо школи в Процеві, Горі, з допомогою коштів держбюджету школу мистецтв і ремесел у Великій Олександрівці. Що стосується Гірської школи, то Департаментом освіти і науки КОДА розглядається пропозиція РДА провести пілотний проект державного рівня «Сучасна українська школа». Тобто у рамках освітньої реформи сучасна українська школа виглядає як сучасна європейська школа трирівнева – початкова, середня та старша школа профільного навчання. Плануємо, аби Бориспільщина стала пілотним проектом. Якщо отримаємо державну підтримку, то все вийде.

У Гнідині передбачається будівництво парку відпочинку. Є певні домовленості з Головним управління Національної поліції в Київській області щодо будівництва опорного пункту поліції на території Гнідинської сільської ради.

Розробляємо проект прокладення оптоволоконної мережі в кожний населений пункт й встановлення обладнання, що забезпечить безкоштовний Wi-Fi у кожне село. Завдячуючи цьому, зможемо підтримати електронну медичну картку, шкільний електронний щоденник, облаштування відеонагляду. Для району цей проект не з легких, тож знову чекаємо на державну підтримку. Це приблизний перелік об’єктів, які фінансуватимемо в першу чергу.

Депутат районної ради Віталій Тищук:Чи будуватимуть новий корпуси ЦРЛ?

— Є певна проблема з будівництвом нового корпусу ЦРЛ. По-перше, район не є замовником будівництва. Замовник КОДА. Тільки тоді, коли КОДА передасть нам функцію замовника, зможемо про щось говорити. Та найголовніше – наразі вважаю будівництво цього корпусу недоцільним: тільки тоді можна будувати новий корпус, коли більш-менш у належному стані були б усі корпуси ЦРЛ і не потребували ремонту чи реконструкції найближчі три-чотири роки. Нова будівля потягне на себе дуже багато витрат. Фактично вона забере всі видатки, що планують цьогоріч на медицину. За новими розцінками таке будівництво сягатиме близько 90 млн грн. З обладнанням і меблями – це 170 млн грн. Область обіцяє кошти в сумі 2 млн грн, немає конкретних і реальних кроків від міської ради. Якщо минулого року район вклав у лікарню майже 40 млн грн, то міська влада лише 190 тис грн. Це — капля в морі. Тому не бачу можливості будівництва нового  корпусу ЦРЛ. Але поточні ремонти, де потрібно й капітальні, забезпечення сучасним обладнанням – обіцяємо. Адже здоров’я людей — містян чи селян, сучасне якісне  медичне обслуговування – є першочерговим завданням влади.

Підготувала Алла БОГУШ, директор районного радіомовлення


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано