A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

БІЛА ЦЕРКВА ЗУСТРІЛА СВОЇХ ГЕРОЇВ!

Дата: 06.11.2017 19:09
Кількість переглядів: 612

5 листопада Біла Церква урочисто вітала воїнів 72 Окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, які повернулися на відпочинок та відновлення із виконання бойового завдання на місце постійної дислокації в м. Біла Церква.

Під час довгоочікуваної зустрічі представники влади та громади міста, волонтери, активісти, а також рідні та друзі вітали Героїв квітами та оплесками, прапорами України та 72 ОМБр, вишитими рушниками та запашними короваями, святковими кульками та яскравими плакатами, усмішками зі сльозами на очах та щирими словами вдячності від громади – за мирне білоцерківське небо, за можливість жити, кохати, народжувати на рідній землі. Хвилиною мовчання вшановували тих, хто не повернувся із зони бойових дій.

Перед урочистою ходою відбулося шикування військовослужбовців на військовому майданчику та покладання квітів до пам’ятника загиблим воїнам бригади  на території військової частини.

Особовий склад військового підрозділу  пройшов центральними вулицями Білої Церкви урочистим маршем. Білоцерківців утворивши «живий коридор» радо вітали захисників миру на нашій землі гучно вигукуючи: «Слава Україні! Слава Героям! Дякуємо Вам!» та вручаючи воїнам квіти та блакитно-жовті кульки.

Під час урочистого мітингу до присутніх звернувся перший заступник командувача Сухопутних військ Збройних Сил України, генерал-лейтенант В’ячеслав Назаркін, який від імені командувача Сухопутних військ Збройних Сил України, генерал-лейтенанта Сергія Попка привітав бійців із поверненням із зони проведення антитерористичної операції та наголосив, що велика честь мати в командуванні сухопутних військ таку бойову бригаду, яка з гідністю та честю виконала свої бойові завдання, обов’язок перед Батьківщиною.

Зі словами вітань виступила народний депутат України Ірина Геращенко. Вона висловила вдячність родинам бійців за підтримку, також закликала хвилиною мовчання вшанувати тих, хто не повернувся із зони бойових дій. Народний депутат наголосила, що при розгляді бюджету на 2018 рік Верховною Радою України буде докладено максимум зусиль, аби українська армія була забезпечена всім необхідним.

Голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган, звертаючись до військових, відмітив, що в рамках програми «Київщина – захисникам України» жителі столичної області долучалися до збору допомоги для бійців. У подарунок бійцям Олександр Горган передав спеціалізовані прилади. Також сказав слова вдячності за можливість жити мирно, наголосив, що прийдешні покоління мають завжди пам’ятати та дякувати  за подвиг воїнам 72 Окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців.

Міський голова Геннадій Дикий, вітаючи славних воїнів у місці постійної дислокації, наголосив: «Усі білоцерківці та жителі України можуть мирно жити, працювати, будувати плани на майбутнє, виховувати та народжувати дітей тільки завдяки вашому героїзму, професіоналізму. Сьогодні вся Біла Церква зустрічає вас. Ми щиро вдячні вам за ваш подвиг. Дай вам Бог здоров’я і всього найкращого, злагоди в родинах, добра і щастя. Дякуємо вам за вашу чоловічу, мужню роботу! Слава Україні і слава Героям!».

Командир 72 Окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, полковник Андрій Соколов у своєму виступі відмітив, що всі військовослужбовці повернулися із зони АТО справжніми Героями, а тепер, вперше за чотири роки з початку бойових дій на сході мають нагоду зібратися разом: «Низка населених пунктів у зоні проведення АТО, які раніше були невідомими, стали символами мужності та військової майстерності українського війська. Ці бойові дії увійдуть у підручники з військового мистецтва українського війська. Герої 72 бригади не посоромили славного імені відважних козаків – Чорних запорожців. Щастя вам і вашим сім’ям, а волю і мир в Україні ми захистимо. Слава Україні!».

Особовий склад 72 ОМБр та присутні білоцерківці вшанували загиблих військовослужбовців бригади хвилиною мовчання. До портретів загиблих героїв,  які були встановлені біля Стели Героям Небесної Сотні – були покладені квіти.

Начальник управління персоналу Північного оперативного командування «Північ» ЗСУ, полковник Олександр Столярчук згідно Указу Президента України № 319/2017 за вагомий особистий внесок у зміцнення обороноздатності Української держави, сумлінне служіння  українському народові, зразкове виконання службового обов’язку  у зоні проведення АТО нагородив орденами  та медалями  військових.

Від імені Історичного товариства «Чорні Запорожці» до присутніх звернувся бунчужний Василь Ільчижний.

Митрополит Іоанн – голова військових капеланів Української православної церкви Київського патріархату, привітав військовослужбовців  із поверненням із зони бойових дій, висловив переконання, що завдяки їхнім високопрофесійним діям наша країна здобуде перемогу, вручив вищі церковні нагороди від святійшого партіарха Філарета за заслуги перед Україною – ордени Святого Рівноапостольного Князя Володимира Великого  ІІІ ст. – комбригу Андрій Соколову та ряду військовослужбовців.

Слова подяки та Божого благословення військовослужбовцям та їхнім родинам висловив також протоієрей Української православної церкви  Володимир.

Народні депутати України Марія Іонова, Дмитро Андрієвський, Хвича Мепарішвілі також звернулися зі щирими словами вдячності до воїнів.

Також виступила заступник голови громадської організації «Рада матерів та дружин учасників АТО» Людмила Люльчук.

По завершенню урочистої частини на центральній площі міста відбувся концерт на честь військовослужбовців 72 ОМБр в якому взяли участь гурти «Антитіла», «Брати Гадюкіни», «Ярмак»,  а також Христина Панасюк, Валерій Мартишко, творчі колективи БНАУ.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано