A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

ВІЦЕ-ЧЕМПІОНОМ ЄВРОПИ З ВОЛЕЙБОЛУ СИДЯЧИ СТАЛА КИЇВЩИНА

Дата: 14.11.2017 19:00
Кількість переглядів: 683

12 листопада 2017 року у аеропорту Бориспіль президент НКСІУ Валерій Сушкевич та начальник регіонального центру «Інваспорт» Марія Віниченко урочисто зустріли збірні команди України з волейболу сидячи.

Спортсмени України, а також Київської області поверталися з хорватського Порича, де з 5 по 11 листопада відбувався чемпіонат Європи з волейболу сидячи серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.

У складі жіночої збірної України виступала представниця Київщини Тетяна Савченко, а у складі чоловічої збірної України була рекордна кількість представників Київщини – шестеро спортсменів, а саме: Анатолій Андрусенко, Денис Битченко, Руслан Горякін, Петро Остринський, Андрій Прищепа, Сергій Шевченко.

І чоловіча, і жіноча збірні України завоювали срібні медалі чемпіонату Європи. Це дуже вагомий успіх наших спортсменів. До речі, у чоловіків – це перша медаль за більш ніж 24 роки, а найстарший спортсмен команди – Петро Остринський теж йшов до цієї медалі більш ніж 20 років… Крім того, нашим хлопцям, які виступили складом таким самим, як і на Паралімпіаді в Ріо, вдалось обігнати свого суперника по спарингам, надзвичайно сильну команду Боснії та Герцоговини, яка стала третьою.

В підсумку спортсмени Київського регіонального центру «Інваспорт» стали віце-чемпіонами Європи.

Історія виступів представників Київщини у чоловічій збірній Україні з волейболу сидячи досить цікава і заслуговує на увагу. Чоловіча команда брала участь у багатьох чемпіонатах світу та Європи. У 2009 році – четверті в Європі, 2010 рік – п’яті з 24 команд на чемпіонаті світу. В 2016 році вперше взяли участь в Паралімпіаді та вибороли п’тяте місце. У складі команди є ветерани, які боролись за медалі в Барселоні у складі збірної СНД у 1992 році. Петро Остринський – найкращий волейболіст 1996 року (Атланта). Денис Битченко – кращий гравець Європи 2009, 2011, 2013, 2015 років і кращий гравець світу 2010 та 2014 років. Сергій Шевченко – капітан команди, кращий пасуючий Європи 2011 року. Отже, наші спортсмени по праву вважаються основними гравцями збірної України вже багато років поспіль і змогли перервати смугу невдач у вигляді своєрідного «прокляття останнього кроку до медалі». Молодці! Честь вам і хвала!

Не менш важливою є медаль жіночої збірної, адже команда, яка у 2012 році виборола бронзову нагороду Паралімпіади в Лондоні, наразі, по суті – абсолютно нова, у її складі лише 5 спортсменок попереднього складу. Крім того, спортсменкам вдалось випередити досить сильну команду Нідерландів. А Тетяна Савченко як дебютант гідно влилася до складу оновленої збірної України.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано