A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

«ПАНТЕРА» ДО ЄВРОБАЧЕННЯ

Дата: 05.05.2017 18:08
Кількість переглядів: 751

 Міжнародний аеропорт «Бориспіль» увів у експлуатацію пожежний автомобіль Rosenbauer Panther 5.  І хоча, здавалося б, сума у 930 тис. євро шокує, однак представники повітряних воріт України запевняють: «Воно того варте».

Аби сумнівів не виникало, стати свідками знакової події запросили «четверту владу». Для представників преси продемонстрували унікальні можливості техніки австрійського виробництва, справжні «пожежні» перегони і дозволили особисто сісти за кермо автомобіля.

 

«Ми йдемо в ногу з часом й орієнтуємося на найсуворіші міжнародні вимоги до безпеки. Саме з урахуванням цих критеріїв аеропорт і оновлює свій аварійно-рятувальний флот», – наголосив директор з операційної діяльності ДП «МА «Бориспіль» Антон Борисюк.

Технічні характеристики пожежної «Пантери» вражають: автомобіль з колісною формулою 6х6 оснащено автоматичною коробкою передач та дизельним двигуном на 700 кінських сил. Це забезпечує розгін до 80 км за 30 секунд та максимальну швидкість 120 км/год при повній масі 38 тонн. Panther 5 може нести 14,5 тис. літрів вогнегасних речовин. Продуктивність їх подавання на осередок пожежі становить 152 літри на секунду. «Пантеру» оснащено системою змішаного пропорційного пожежогасіння, порошковим пожежогасінням та системою самогасіння.

На летовищах України такої автівки немає, для світу ж норма. Питання «чому саме зараз»? – має логічну відповідь: «незабаром Євробачення-2017».

Одним із п’яти членів екіпажу був Володимир Чуйко. Пожежником у «Борисполі» чоловік працює два роки. Зізнався: «До сьогоднішнього дійства готувалися, однак навіть на тренуваннях так потужно не гасили». Що ж стосується форс-мажору, то Володимир упевнений: «Все можливо, але не з «Пантерою».

Напротивагу молодому колезі, пан Володимир улюбленою справою займається 19 років. За цей час водієві пожежних автівок довелося побачити різне, однак за кермо цього сів з неабияким задоволенням: «На перший погляд, тут усе складно, насправді – легко. Особисто мені серед характеристик хочеться відзначити можливість не скидати швидкість на поворотах, що неабияк важливо коли йдеться про дорогоцінні долі секунди, які навіть можуть врятувати чиєсь життя».

Під прицілами об’єктивів фотоапаратів і відеокамер у пожежних перегонах новопридбаний Panther 5 подолав майже 2 км за 1 хвилину 45 секунд та випередив пожежні автомобілі старших поколінь зі значним відривом.

«Крутила кермо» «Пантери» Тетяна Підгурська, 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте зміни в районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано