A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бориспільська районна рада
Київська область

Відбулося перше засідання чергової тридцять шостої сесії районної ради

Дата: 28.02.2020 17:15
Кількість переглядів: 654

«Єдиний шлях вирішення проблем – спільна робота» На початку пленарного засідання голова РДА Володимир Строкань прозвітував про роботу райдержадміністрації за минулий рік, наголосивши, що, як і раніше, район тримає лідерство серед районів Київської області.

В. Строкань навів переконливі цифри. До зведеного бюджету Бориспільського району надійшло 1288,8 млн грн, в тому числі обсяги реалізованої продукції промисловими підприємствами становлять близько 2,5 млрд грн, що на 40 % більше, ніж у 2018-му.

Кількість суб’єктів малого і середнього підприємництва наразі становить 6723 одиниці, тобто на 3% більше, ніж на початку 2019 року.

Загальна сума надходжень до бюджетів усіх рівнів, одержаних від діяльності малого і середнього підприємництва, – 1171,8 млн грн. Це на 51% більше, порівняно з 2018 роком. Обсяг капітальних інвестицій становить 3,7 млрд грн (13,7% до загального обсягу капітальних інвестицій по Київській області). Сума обсягу прямих іноземних інвестицій (акціонерний капітал) на 1січня 2020 року – 107,1 млн дол. США (6,5% від загального обсягу прямих інвестицій в області). В розрахунку на 1 особу – це 2012,3 дол. США. Порівняно 2018 роком (96,6 млн дол. США) обсяги збільшилися на 10,2%.

Створення сприятливого інвестиційного клімату на території району дало змогу у 2019 році ввести в експлуатацію: ТОВ «Віннер Імпортс Україна ЛТД» – Автоцентр Bentley – комплекс для торгівлі автомобілями та їх ремонту (Великоолександрівська сільська рада) – кількість інвестицій 10 млн дол.; ТОВ «Глуско Рітейл» – реконструкція АЗС з комплексом супутніх послуг (с. Щасливе) – сума інвестицій 450 тис. грн; ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» – І черга багаторівневого паркінгу (с. Гора) –  сума інвестицій 439 млн грн; ПАТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «НОРІС» – магазин «Фора» в с. Чубинське (5 млн грн інвестицій); ФОП Шевченко Є.Є. – магазин продовольчих товарів в с. В. Олександрівка загальною площею 255,47 кв. м; ФОП Багатько О.В. – складський логістичний комплекс в с. Щасливе, сума інвестицій 5 млн грн; ПАТ «Закритий недиверсифікований венчурний кооперативний фонд «НОРІС» – магазин продовольчих та непродовольчих товарів в с. Гнідин, сума інвестицій 8 млн грн, створено; ФОП Корбут А.А. – заклад громадського харчування в с. Вишеньки, сума інвестицій 1,6 млн грн тощо.

Залучення приватного інвестору в реальний сектор економіки сприяло створенню 1020 робочих місць та забезпеченню додаткових надходжень до бюджетів усіх рівнів. Отримання додаткового фінансового ресурсу дало змогу надати субвенції територіальним громадам на соціально-економічний розвиток населених пунктів у сумі 139,7 млн грн, що забезпечило збалансованість розвитку інфраструктури територіальних громад, а це капітальні ремонти доріг комунальної власності, освітлення населених пунктів тощо.

На покращення матеріально-технічного забезпечення галузі освіти спрямовано 38,6 млн грн.

Що стосується медицини, то загальна сума витрат на придбання медичного обладнання та апаратури у 2019 р. становила 13818 тис. грн. За кошти районного бюджету (13 млн грн) було придбано мамограф. Інтенсивно тривають ремонтні роботи з реконструкції та капітального ремонту пологового, інфекційного, поліклінічного відділень, лікувального корпусу поліклініки та інших приміщень.

В. Строкань зауважив, що, незважаючи на економічні труднощі та різні політичні погляди, вдалося досягти позитивних результатів: «Бачу єдиний шлях вирішення проблем – це спільна робота».

Запитання і відповіді: про те, що хвилює

Звіт голова РДА викликав чимало запитань: районні обранці та сільські голови обговорювали найболючіше. Депутат Віталій Пилипчук стурбований питанням ремонту дитсадка у Петропавлівському: за останні два роки на ремонт виділено близько 8 млн грн. Днями відбулася виїзна нарада за участі голови районної ради Владислава Байчаса та представників УКБ. Ремонтні роботи виконано частково і неякісно. То що потрібно зробити, аби петропавлівська малеча якнайшвидше переступила поріг дитячого навчального закладу?

В. Строкань запевнив, що проінспектують стан готовності об’єкта, залучивши відповідні органи, і докладуть до вирішення питання максимум зусиль.

Депутат Володимир Хворостянко поцікавився долею дороги обласного значення Глибоке-Городище, яку вже не один рік наважуються відремонтувати, а на паперах вона навіть уже відремонтована. На що В. Строкань відповів: «Наразі знайомлюся з сільськими радами. Днями буду в Глибокому. Потрібна буде допомога громади, депутатів, аби питання, що на контролі і в області, і в районі, якнайшвидше зрушило з місця».

Районний обранець О. Сигнаєвський порушив тему очисних споруд. Владислав Байчас прокоментував, що очисні споруди знаходяться на балансі державного підприємства, яке входить до сфери впливу Мінрегіонбуду, а районна рада дала згоду взяти їх на баланс: «Ми сподівалися, що на будівництво їх виділять державні кошти і зможемо довести справу до кінця. Але довелося піти іншим шляхом: наразі робимо окремий проєкт для с. Гора, для Великої Олександрівки він уже є. Напередодні зустрічалися з керівництвом водоканалу. Проблему вирішуємо».

Питання розширення меж Мартусівської сільської ради озвучив сільський голова Василь Косовець. Найближчим часом з цього питання відбудеться нарада за участі керівників району та депутатів.

Зміни до бюджету зроблять перерву в сесії

На чергове засідання прибуло 30 депутатів із 34-ох. У роботі сесії взяли участь  голова районної ради Владислав Байчас, голова РДА Володимир Строкань, їх заступники, керівник Бориспільської місцевої прокуратури Любомир Головка, керівники установ, організацій та підприємств району, сільські голови.

Насамперед заступник голови районної ради Іван Недогибченко наголосив, що з пропозицій, які надійшли до райради, розподілено не весь вільний залишок районного бюджету. Аби пересвідчитися у потребі коштів районного бюджету на вирішення нагальних потреб по кожному населеному пункту, потрібен час. Тож вирішили зробити перерву в сесії,  доопрацювати питання змін до бюджету і винести його на пленарне друге засідання.

«За результатами закінчення 2019 бюджетного року склався залишок розміром 57 млн грн, також є кошти цільового характеру – медична субвенція державного бюджету 800 тис. грн має бути використана до 1 квітня; 5млн грн освітньої субвенції та 20 млн грн – кошти обласного бюджету на ремонт фасаду центральної лікарні», – доповнила начальник управління фінансів РДА Тамара Матяш.

Що стосується районної лікарні. З міського бюджету на головну медичну установу Бориспільщини передано трансферт до районного бюджету – 48,5 млн грн: 35 млн грн на ремонт пологового відділення, 10 млн грн – на придбання обладнання, решту на оплату комунальних послуг, виготовлення проєктно-кошторисної документації та проведення капремонту пасажирського ліфта.

Візит прокурора

Керівник Бориспільської місцевої прокуратури Любомир Головка поінформував про стан законності, боротьби зі злочинністю та охорони громадського порядку на території району в році, що минув. Він підкреслив, що наразі місцева прокуратора обслуговує Бориспільський, Переяславський, Баришівський, Яготинський, Згурівський райони та Березань. Протягом минулого року надійшло майже 34 тисячі заяв про скоєння злочинів на території нашого району. Питома вага – злочини проти власності (крадіжки, грабежі, шахрайство) – більше 44%. На постійному контролі – нелегальна діяльність автозаправних станцій та автозаправних пунктів. Минулоріч припинено роботу двадцяти таких заправок.

Місцевою прокуратурою також вживаються заходи щодо зміцнення законності через призму представництва для підвищення авторитету органів влади та правоохоронної системи загалом. Минулого року скеровано до суду 16 позовних заяв на суму більше 1 млрд грн, аби повернути в державну та комунальну власність земельних ділянок, площею понад 390 гектарів. 149 га повернуто у володіння органів місцевого самоврядування. Л. Головка закликав до співпраці органи місцевого самоврядування, а вони, в свою чергу, подякували прокурору за зустріч.

Затверджували та доповнювали районні програми

Затвердили звіт про виконання районного бюджету за минулий рік, внесли зміни до програми соціально-економічного та культурного розвитку району на 2020 рік.

Депутати внесли доповнення до районної комплексної програми «Охорона здоров’я» на 2020-2022 роки в частині профілактики імунозаходів, на які виділили 998 тис. грн., та на забезпечення цілодобової роботи чергових кабінетів невідкладної медичної допомоги – 338 тис грн.

Доповнили і програму відшкодування компенсації за перевезення окремих пільгових категорій громадян району, а саме залізничним транспортом. На відшкодування таких перевезень заклали 60 тис. грн. Нагадаємо, що на перевезення «пільговиків» іншими видами транспорту було виділено раніше 1,5 млн грн.

Для підтримки роботи дільничних офіцерів затвердили Програму забезпечення профілактики правопорушень та публічної безпеки на території району. Під програму заклали 1,5 млн грн на закупівлю транспорту та оргтехніки.

Також депутати затвердили розрахунок розміру кошторисної зарплати, що враховується при визначенні вартості будівництва об’єктів в районі – 10 тис. 201 грн.

 

Депутат Антон Мотрич озвучив організаційні питання щодо оренди комунального майна, ознайомивши з нововведеннями – наразі всі торги по оренді «висвітлюватимуться» публічно. Отож втратило чинність попереднє рішення, яким регулювалося питання щодо передачі оренди комунального майна. Тож встановили  порядок розподілу орендної плати для об’єктів, що перебувають у комунальній власності територіальної громади сіл Бориспільського району – балансоутримувачам перераховувати кошти за вирахуванням податку на додану вартість: 10% орендної плати до районного бюджету і 90% - підприємствам, організаціям та установам на балансі яких перебуває майно.

Межі Києва – поки що без змін

Депутати відмовили у погодженні проєкту землеустрою щодо встановлення меж міста Києва, розробленого КП «Київський інститут земельних відносин» та погодженого рішенням Київської міської ради, а це 1000  га земель комунальної власності району (Гнідинська сільська рада). Оскільки розгляд вищезгаданого проєкту має відбуватися після погодження Гнідинської сільської ради та районної ради.

Алла БОГУШ


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Найкраща громада в Бориспільському районі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано